Ce taxe radio-tv trebuie sa platiti daca sunteti firma? Afla cum poti renunta la aceasta taxa

Potrivit HG nr. 977/2003 si HG 978/2003 persoanele juridice sunt obligate la plata taxei radio-tv pentru sediul social.

Aceste taxe sunt:

  1. Taxa radio
  • persoane juridice fara salariati, 2,5 lei/luna;
  • microintreprinderi, 10 lei/luna;
  • persoane juridice cu sediul in Romania, inclusiv filialele acestora, sucursalele si celelalte subunitati ale lor fara personalitate juridica, sucursalele sau reprezentantele din Romania ale persoanelor juridice straine, 30 lei/luna;
  1. Taxa TV:
  • persoane juridice fara salariati, 4 lei/luna;
  • microintreprinderile, 15 lei/luna;
  • persoane juridice cu sediul in Romania, inclusiv filialele acestora, sucursalele si celelalte subunitati ale lor fara personalitate juridica, sucursalele sau reprezentantele din Romania ale persoanelor juridice straine, 50 lei/luna;
  • persoanele juridice – societati turistice, pentru fiecare camera, 7,7 lei/luna.

 

Nu detii radio? Singura cale pentru a scapa de aceasta taxa este depunerea unei plangeri la instant prin care asigurati ca nu detineti Radio.

Articole similare

One Thought to “Ce taxe radio-tv trebuie sa platiti daca sunteti firma? Afla cum poti renunta la aceasta taxa”

  1. Persoanele juridice nu sunt obligate sa plateasca taxa radio si taxa tv daca nu beneficiază de aceste servicii. Conform unei decizii a Curții Constituționale, doar cei care beneficiază de serviciile Societății Române de Radiodifuzine și ale Societății Române de Televiziune nu sunt obligate sa achite aceste taxe, arată Lucian Fanea, directorul adjunct al MDM Financial Group.

    Lucian Fanea a folosit pentru argumentație câteva extrase din LEGEA nr. 41/1994 din 17 iunie 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune.

    La articolul 40 (2), actul normativ arată că “Persoanele fizice cu domiciliul în România au obligaţia să plătească o taxă pentru serviciul public de radiodifuziune şi o taxă pentru serviciul public de televiziune, în calitate de BENEFICIARI AI ACESTOR SERVICII, cu excepţia celor care declară pe propria răspundere că nu deţin receptoare de radio, respectiv de televiziune, şi a celor care, potrivit legii, beneficiază de scutire de la plata acestor taxe.

    În ceea ce privește persoanele juridice cu sediul în România, inclusiv filialele, sucursalele, agenţiile şi reprezentanţele acestora, precum şi reprezentanţele din România ale persoanelor juridice străine, “au obligaţia să plătească o taxă pentru serviciul public de radiodifuziune şi o taxă pentru serviciul public de televiziune, “în calitate de BENEFICIARI AI ACESTOR SERVICII“.

    Potrivit directorului adjunct al MDM Financial Group, “Curtea Constituţională constată că dispoziţiile art. 40 alin. (3) sunt constituţionale în măsura în care taxa pentru serviciile publice de radiodifuziune şi televiziune se aplică numai PERSOANELOR JURIDICE CARE BENEFICIAZĂ DE ACESTE SERVICII”. (la data 07-ian-2014 Art. 40, alin. (3) din capitolul IV atacat de (exceptie admisa partial) Actul din Decizia 448/2013 )
    Așadar, concluzionează Lucian Fanea, “persoanele juridice nu sunt obligate sa plateasca taxa radio si taxa tv daca fac dovada către cele două instituții ca nu beneficiază de serviciile celor două instituții.

    “Astfel, nefiind beneficiari ai acestor servicii si in conformitate cu prevederile Curtii Constitutionale, nu sunt obligate sa achite taxa radio si taxa tv”, mai arată Lucian Fanea, directorul adjunct al MDM Financial Group.

    mai multe pe http://www.mdm.ro/2014/firmele-primesc-somatii-sa-achite-taxa-radio-cine-plateste-si-cine-nu/

Comentariul tau aici