Noutati legate de aplicatiile pe care le folosesti in contabilitate in 2017

  • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
  • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
  • Articol realizat cu sprijinul CIEL Romania, in cadrul programului de informare pentru contabili.

    Anul 2017 aduce mai multe modificari legislative de care trebuie sa tii cont .

    CIEL Romania a adus recent urmatoarele actualizari aplicatiilor sale astfel incat sa poti lucra in continuare eficient:

    • A introdus cota de 19% – cota principala valabila incepand cu 2017;

    Iata mai jos un material util cu exemple concrete, furnizat de catre specialistii de la CIEL cu privire la modificarea cotei de TVA:

    Modificari functionale in CIEL V7 ca urmare a modificarilor legislative pe 2017. 

    • A actualizat formatul declaratiei 394 astfel incat acesta sa corespunda actualizarilor legislative din ultima parte a anului 2016
    • In aplicatia de salarizare a fost actualizat calendarul pe 2017

    Tot din 2017 sunt aplicabile urmatoarele noutati fiscale:

    • Plafonarea CASS la veniturile din salarii: daca acestea sunt mai mari decat de cinci ori castigul salarial mediu brut pe economie, contributia individuala se va calcula in limita acestui plafon.
    • Introducerea impozitului specific pentru industria hoteliera si de alimentatie publica prin Legea 170/2016, impozit care va fi datorat de societatile care au inscrise in actul constitutiv cel putin unul din cele opt coduri CAEN din domeniile turistic, hotelier, restaurante, baruri si alimentatie publica.
    • Spre deosebire de anul precedent, in declaratia 205 nu se va mai declara impozitul pe veniturile din salarii.
    • Dividendele se vor impozita cu 5% la care se adauga 5.5% sanatate, deci in total 10.5% spre deosebire de 5% cat era anul precedent.

    Anul 2017 a debutat cu multe noutati fiscale si se anunta in continuare la fel de aglomerat.

    In acest context, in care trebuie sa te concentrezi asupra elementelor fiscale in permanenta schimbare, trebuie sa te asiguri ca celelalte aspecte ale activitatii decurg lin si eficient.

    Acest lucru se poate realiza numai apeland la o solutie informatica performanta.

    Aplicatiile furnizate de catre CIEL Romania acopera intreaga paleta de ativitati a afacerii tale:  de la gestiune si contabilitate pana la salarizare, imobilizari , audit si revizuire.

     

    Articole similare

  • Autor: Delia Mircea
  • Profil Google Plus Delia Mircea

  • Articole similare

    Comments are closed.

    Distribuie acest articol: