Pregatirea inspectiei fiscale

Pregatirea inspectiei fiscale incepe din momentul in care se primeste avizul de control.

Avizul de inspectie fiscala il instiinteaza pe contribuabil cu privire la ce taxe, impozite si contributii va fi verificat. Astfel acesta va putea sa isi organizeze si sa isi pregateasca actele necesare, sa si le puna la punct, sa depuna declaratiile rectificative necesare.

Contribuabilul poate cere de asemenea si ajutorul inspectorilor fiscali cu privire a materialului necesar inspectiei pentru ca sa nu se creeze situatii tensionate si pentru ca inspectia fiscala sa fie una linistita.

Perioada de preaviz, de la primirea avizului de inspectie fiscala pana la data la care aceasta incepe propriu-zis este de multe ori pentru contribuabili, al 12- lea ceas. Pun la punct situatii din urma care de mult ar fi trebuit rezolvate, calculeaza din nou taxele, impozitele si contributiile.

(P) Ghidul inspectiei fiscale

Scopul pregatirii temeinice a unei inspectii fiscale este evitarea situatiilor stresante, pentru bunul mers al inspectiei fiscale. De altfel o pregatire riguroasa cu simt de raspundere, buna cunoastere a tuturor lucrurilor este un plus pentru entitatea supusa inspectiei in fata agentilor fiscali. Cu cat persoanele desemnate sa reprezinte firma in cadrul unei inspectii fiscale sunt mai bine pregatite atat practice dar si teoretic, cu atat sansele unui bun rezultat al inspectiei este mai mare.

Daca intelegerea cu inspectorii este ca actele pregatite de contribuabili sa fie analizate la sediul organului, atunci actele vor fi semnate, stampilate si se va scrie pe ele “conform cu originalul”.

Cel mai bine este ca persoana care este responsabila de conducerea si organizarea contabilitatii sa se ocupe de pregatirea inspectiei deoarece stie foarte bine care sunt punctele slabe si cele tari, ce are de corectat, unde sunt registrele contabile si care sunt acestea.

(P) Ghidul inspectiei fiscale

Luana Agapie

 

 

Articole similare

Comentariul tau aici