10 automatizari posibile in contabilitate

Articol realizat cu sprijinul CIEL Romania in cadrul programului de informare pentru contabili.

Oricine lucreaza in contabilitate stie cu siguranta ca exista perioade mai aglomerate, mai ales cu ocazia inchiderii de luna/trimestru.

Contabilii care lucreaza cu aplicatiile CIEL au cel putin 10 facilitati care le fac munca mai rapida si mai usoara:

1.Importul soldurilor initiale si al rulajelor in contabilitate

Tocmai ai preluat contabilitatea unui client si mai ai doar cateva zile pentru a depune declaratiile? Primul pas este importul balantei pentru ca ulterior sa poti introduce documentele in contabilitate. In CIEL acest lucru se face automat, prin optiunea “Import date” disponibila in meniul “Utilitare”.

1

2.Importul partenerilor

Pentru gestiune si contabilitate posibilitatea de import a partenerilor este de o deosebita importanta. Introducerea manuala a datelor fiecarui partener poate necesita timp indelungat si cu cat volumul este mai mare, cu atat este mai probabil sa aparea erori. Cu CIEL preluarea partenerilor se poate face imediat, prin importul automat.

3.Definirea unor modele pentru notele contabile si apoi apelarea lor

In fiecare luna exista, de regula, cateva seturi de note contabile care se repeta : notele de inregistrare a salariilor, leasingul, amortizarea, ajustarile pentru depreciere . In loc sa le introduca manual, luna de luna, utilizatorii CIEL pot sa isi defineasca modele pe care apoi sa le apeleze ori de cate ori este nevoie.

2

4.Descarcarea automata de gestiune

Un alt avantaj este descarcarea automata de gestiune. Fiindca aceasta are o importanta mare pentru cei care lucreaza cu stocuri, optiunea este disponibila in meniul “Prelucrari”, alaturi de inchiderea conturilor de TVA si a celor de venituri si cheltuieli.

5.Inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli

Inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli in CIEL se poate reface ori de cate ori este necesar. De exemplu, daca dupa inchiderea unei luni, un contabil constata ca a omis sa inregistreze o cheltuiala , poate sa redeschida luna si sa refaca apoi inchiderea de luna.

a

6.Inchiderea conturilor de TVA

Inchiderea conturilor de TVA in CIEL se poate face in functie de perioada fiscala aleasa (luna sau trimestrul).

In orice moment al lunii, se poate rula aceasta inchidere pentru a se obtine estimari ale TVA-ului de plata/de recuperat pana la momentul respectiv.

7.Vizualizarea documentelor care apar pe fisa de cont dand dublu click pe acestea

In CIEL Gestiune comerciala, cand se obtine raportul fisa de cont, pozitiile care apar pe fisa contului pot fi vizualizate direct din aceasta fereastra, prin dublu click. Astfel utilizatorul nu va mai trebui sa deshida alte ferestre pentru a vizualiza documentele marcate.

4

8.Listarea balantei customizat – in functie de optiunea utilizatorului din acel moment

CIEL Contabilitate permite listarea balantei:

  • Analitice;
  • Sintetice;
  • Partiale;
  • Pentru o clasa;
  • Cu 4 egalitati cu rulaj precedent;
  • Cu 4 egalitati cu sold initial;
  • Cu 5 egalitati;
  • Pe perioada dorita;
  • Cu sau fara afisarea liniilor cu valoare 0 si a subclaselor.

5

9.Generarea notei de receptie automat dupa introducerea facturii

Pentru a economisi timpul utilizatorilor, aplica CIEL Gestiune comerciala permite ca imediat dupa introducerea facturilor de achizitii sa fie generata si nota de receptie .

10.Reevaluarea automata a inregistrarilor in valuta

In etapa initiala de configurare a aplicatiei, se poate seta optiunea de actualizare automata a cursului valutar, urmand ca la final de luna, utilizatorul care lucreaza si cu valuta sa poata efectua reevaluarea automata a elementelor in valuta, la cursul BNR din ultima zi a lunii. Optiunea este prezentata mai jos:

6

Acestea sunt numai cateva din facilitatile oferite de aplicatiile CIEL care fac munca specialistilor contabili mai placuta, mai rapida si, astfel, mai eficienta.

logo_patrat

Articole similare

Comentariul tau aici