8 lucruri de facut in luna februarie

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • 1.Pregateste declaratiie 392 A si B . Termenul de depunere este 25 februarie 2015.

  392 A –  arata livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate de persoanele impozabile INREGISTRATE in scopuri de TVA, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului de raportare este inferioara sumei de 65.000 de euro, calculata in echivalent lei (220.000 lei).

  392 B–  arata livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate de persoanele impozabile NEINREGISTRATE in scopuri de TVA (cifra de afaceri realizata la finele anului de raportare, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane).

  2.Pregateste din timp informatiile pentru completarea declaratiei 205 care se depune la inceputul lunii martie. Acest lucru este cu atat mai necesar cu cat ai un numar mai mare de angajati. Termenul de depunere este :  luni, 2 martie 2015 (citeste aici mai multe despre declaratia 205 )

  3. Finalizeaza dosarul pentru inventarierea patrimoniului. Pe baza inventarierii anuale se intocmeste bilantul.

  Daca nu ai un manual de proceduri de inventariere este bine sa intocmesti unul sau poti sa comanzi aici unul gata pragatit, conform cu legislatia in vigoare.

  4. Daca tii contabilitatea unor organizatii non profit trebuie sa depui declaratia 101 privind impozitul pe profit pana in data de 25 februarie 2015. Declaratia se depune si de catre contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice şi a cartofului, pomicultură şi viticultură

  5. Modifica politica firmei cu privire la indemnizata de deplasare. Noul nivel al diurnei deductibile este de 42,5 lei , in crestere de la 32,5 lei.

  6. Informeaza clientii tai care lucreaza in comert ca din luna ianuarie s-au modificat informatiile de afisat de catre firme privind contactarea Protectiei Consumatorilor.
  Citeste aici modificarile.

  7. Actualizeaza manualele de proceduri si politici contabile cu modificarile legislative aplicabile din 2015.

  8. Verifica daca in urma modificarilor legislative –contabilitatea este tinuta de persoane in masura sa faca acest lucru.

  Citeste aici cine poate sa tina contabilitatea in 2015.

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: