Ai depus bilantul pentru 2018? – cum se calculeaza numarul mediu de angajati?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Potrivit INS, numarul mediu al salariatilor reprezinta numărul de salariaţi angajaţi cu contracte individuale de muncă, platiti de intreprindere pentru o durata medie normala a timpului de lucru, pe perioada de referinta.
Se determina ca medie aritmetica simpla calculata prin impartirea sumei efectivelor zilnice de salariati din perioada de referinta, inclusiv din zilele de repaus saptamanal, sarbatori legale si alte zile nelucratoare, la numarul total al zilelor calendaristice.

Salariatii angajati cu program partial sunt inclusi proportional cu timpul de lucru prevazut in contractul individual de munca.

Exemplu practic de calcul in Excel pentru 31.12.2018:

Etape:

  • In coloana A (Luna) se vor trece toate lunile anului;
  • In coloana B (Zile) sa va trece numarul total de zile a fiecarei luni;
  • In urmatoarele coloane (C, D, E, etc.) se vor trece toti angajatii cu contract de munca pentru perioada de calcul;
  • In coloana F s-a calculat numarul de salariati astfel: se va aduna valoarea 1 pentru salariatii cu norma intreaga iar pentru salariatii cu norma partiala se va imparti norma la 8 (in exemplul nostru, pentru luna iunie, avem un salariat cu 4h, un salariat cu 6h si un salariat cu norma intreaga, adica: 4/8 + 6/8 +1);
  • In coloana G s-a calculat efectivul zilnic de salariati astfel: se va inmulti numarul de zile din fiecare luna cu numarul de salariati calculat la pasul anterior.
  • Ultimul pas este sa adunam toate calculele efectivului zilnic de salariati si sa il impartim la numarul total de zile ale anului, de aici va rezulta numarul mediu de angajati. In exemplul nostru numarul mediu de salariati la 31.12.2018 este 2.
  • Numarul efectiv de salariati la 31.12.2018 pentru exemplul nostru este 3.

Note Explicative la Situatiile Financiare – click AICI

Autor articol: Diana Lodoaba, economist, profil Linkedin -click aici-

Articole similare

Comentariul tau aici