Anunt MEEMA pentru aplicantii masurii 1 (microgranturi de 2000 euro)

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Intr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook in 23.11.2020, Ministerul Economiei aduce cateva precizari pentru cei care au aplicat pentru masura 1 Microgranturi.

Verificarea cererilor de finantare se face în mod egal de către cele 10 unități de implementare – AIMMAIPE, iar alocarea dosarelor s-a făcut în ordine alfabetică a unităților de implementare. În acest sens, au fost alocați câte 2.239 aplicanți, în mod egal, fiecărei agenții, în ordinea înscrierii. De exemplu, agenția din Brașov are în evaluare primele 2.239 de aplicanți, urmata de Cluj, Craiova, etc
Astfel, au intrat în evaluare simultan toate aplicatiile și au fost transmise până la acest moment 5.421 de decizii de admitere în cadrul măsurii, decizii întocmite în toate unitățile de implementare, însoțite de contracte, în după – amiaza zilei de 19 noiembrie 2020.
Cum bugetul schemei este mai mare decât numărul de solicitări, ii asiguram pe toti aplicanții eligibili ca vor primi contractele de finantare si, imediat, după semnarea acestora, banii solicitati. La acest moment, în cadrul AIMMAIPE regionale sunt în curs de semnare un număr de 3.400 de contracte, care au fost semnate de către beneficiari. După semnarea lor de către reprezentanții agențiilor, acestea sunt vizibile pentru băncile partenere în program pentru a face plățile. Tot astăzi, un număr de alte 2.000 de notificări de admitere vor fi transmise către beneficiarii măsurii 1 – microgranturi.
Cu siguranță toti aplicanții eligibili sunt evaluați și vor primi notificările. Vor primii și banii, pentru că există fonduri, iar acestea nu sunt consumate, urmând sa deschidem un nou apel de proiecte.

Articole similare

Comentariul tau aici