Asigurarea persoanelor fizice fara venituri in sistemul de sanatate publica

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Pe site-ul AJFP Calarasi a fost publicat in data de 09.05.2019 un comunicat cu privire la asigurarea persoanelor fizice fara venituri in sistemul de asigurari sociale de sanatate.

“Contribuabilii persoane fizice fara venituri, se pot asigura in sistemul de asigurari sociale de sanatate prin depunerea on-line a declaratiei unice prin intermediul Spatiului Privat Virtual de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Persoanele fizice fara venituri dobandesc calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate si au dreptul la pachetul de baza de la data depunerii declaratiei si inceteaza la expirarea a 12 luni de la data depunerii declaratiei.

Persoanele fizice fara venituri datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate, pentru 12 luni, la o baza de calcul egala cu 6 salarii minime pe tara.

Astfel, contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de catre persoanele fara venituri este in suma de 1248 lei, care trebuie achitata pana la data de 15 martie 2020.

Rugam contribuabilii persoane fizice fara venituri sa depuna in timp util Declaratia Unica, pentru a nu ajunge in situatia in care sa aiba nevoie de asigurare sociala de sanatate si sa nu fie asigurati, respectiv persoanele care se interneaza in spital, deoarece subliniem inca odata ca persoanele fara venituri sunt asigurate la sanatate de la data depunerii declaratiei unice, iar pentru perioada de la internare si pana la data depunerii declaratiei unice vor plati cheltuielile cu spitalizare.”

Articole similare

Comentariul tau aici