Bon de predare, transfer, restituire

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Cod 14-3-3A

Bonul de predare, transfer, restituire (pentru produse finite, materiale refolosibile, semifabricate, materiale nefolosite) serveşte ca:

– document justificativ pentru încărcare/descărcare în/din gestiune;

– document justificativ de înregistrare în contabilitate.

În situaţia în care se foloseşte ca bon de predare la magazie a produselor finite, materialelor refolosibile, semifabricatelor, materialelor nefolosite se întocmeşte pe măsura predării acestora la magazie, de către secţie, atelier etc.

În cazul utilizării ca bon de transfer între două gestiuni aflate în incinta entităţii, bonul de predare, transfer, restituire se întocmeşte pe măsură ce se efectuează transferul. Transferul se efectuează numai între gestiuni din incinta aceleiaşi entităţi. În cazul gestiunilor dispersate teritorial se întocmeşte Aviz de însoţire a mărfii (cod 14-3-6A).

În cazul utilizării ca bon de restituire se întocmeşte pe măsura restituirii la magazie a valorilor materiale.

Bonul de predare, transfer, restituire se utilizează pentru:  

  • produse finite
  • materiale refolosibile
  • material semifabricate
  • materiale nefolosite

Desi legislatia nu prevede un circuit anume al bonului, de regula, in practica,  bonul de predare, transfer, restituire circulă la:

  • magazia de materiale refolosibile, semnându-se de predare de către delegatul secţiei, atelierului şi de primire în gestiune de către gestionar (ambele exemplare);
  • compartimentul financiar-contabil sau persoana care conduce evidenţa, pentru efectuarea înregistrărilor în contabilitatea sintetică şi analitică .

Bonul de predare, transfer, restituire se arhivează la compartimentul financiar-contabil .

MODEL DE FORMULAR :

Procedura de gestionare a documentelor interne

Contabilitatea Stocurilor

Articole similare

Comentariul tau aici