Castigul salarial mediu in luna martie 2014

INS a publicat pentru luna martie 2014 un castig salarial mediu nominal brut de 2.356 lei, cu 4,9% mai mare decât în luna februarie 2014.
Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1706 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 80 lei (4,9%).
Care au fost motivele cresterii salariale?
• acordarea de premii ocazionale (inclusiv premii trimestriale, anuale, pentru performanţe deosebite ori pentru sărbătorile de Paşte)
• acordarea de sume din alte fonduri (inclusiv tichete de masă, tichete cadou şi de vacanţă),
• prime din realizari de producţii ori încasări mai mari (funcţie de contracte).
Cele mai semnficative cresteri :
• 56,6% în fabricarea produselor din tutun;
• între 15,0% şi 20,0% în fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale;
• între 10,0% şi 13,0% în activităţi de servicii anexe extracţiei, activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (cu excepţia celor din sistemul public de asigurări sociale), activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, telecomunicaţii, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente n.c.a, captarea, tratarea şi distribuţia apei;
• între 8,0% şi 9,5% în activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport, fabricarea băuturilor, industria metalurgică, intermedieri financiare (cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii), fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor.
Cele mai semnificative scăderi :
• 10,4% în transporturi pe apă;
• între 4,5% şi 9,0% în activităţi auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activităţi de asigurare şi fonduri de pensii), prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută (cu excepţia mobilei; fabricarea articolelor din paie şi din alte materiale vegetale împletite);
• între 2,0% şi 3,0% în activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune (inclusiv înregistrǎri audio şi activităţi de editare muzicalǎ; activităţi de difuzare şi transmitere de programe), transporturi aeriene;

Articole similare

Comentariul tau aici