Cat costa ACCA?

Pentru anul 2011, costurile la care se ridica ACCA – in cazul in care este facut pe cont propriu (fara participare la cursurile oferite de diversele firme care acreditate sa organizeze astfel de cursuri) sunt:

– Taxa de inregistrare : 72 lire;

– Taxa anuala: 72 lire;

– Taxa de examinare : pentru examenele din categoria knowledge (3 examene) este de 57 lire/examen, pentru examenele din categoria skills ( 6 examene) este 72 lire/examen, iar pentru examenele din cateforia professional (5 examene) este de 84 lire/examen.

In total sunt 14 examene.

Atentie

Chiar daca un examen este recunocut de ACCA si deci nu mai trebuie sustinut, trebuie platit.

De asemenea, in cazul in care studentul nu obtine puctaj de trecere la un examen, la o sustinere viitoare va trebui platit din nou.

Pana acum , in ipoteza in care ACCA este terminat in 3 ani, si toate examene sunt luate la prima incercare, platile care trebuie efectuate catre ACCA sunt :

Taxa inregistrare: 72 lire

Taxa anuala : 2 ani*72 lire = 144 lire

Taxa examene: 3*57 lire+6*72 lire+5*84 lire =1.023 lire

Total: 1.239 lire

Exista 2 sesiuni de examinare pe an : in iunie si decembrie.

La aceste costuri catre ACCA se mai adauga costul materialelor de studiu: exista cativa furnizori mai cunoscuti , ca de exemplu BPP sau Kaplan. Acestia ofera diverse pachete de materiale de studiu: carti cu teorie, cu probleme, material audio, materiale cu recapitulari, etc.

De exemplu, pentru un examen din categoria knowledge, la BPP costurile unui carti cu teoria (study text) sunt 31 de lire, iar pentru cea cu probleme sunt de 17 lire.

Luand ca si referinta acest prêt pentru toate examenele, costul total pentru materialele de studiu se ridica la : 14 examene * (31+17)= 672 de lire.

Aici mai trebuie luate in calcul si costurile de curierat cu expedierea materialelor catre dvs.

Desigur exista si alte tipuri de costuri : in cazul in care in orasul in care locuiti nu se pot sustine examenele , va trebui sa luati in calcul si costurile cu deplasare/ cazare in unul din centrele in care se organizeaza astfel de examene, costuri care nu sunt deloc de neglijat.

 

Pe langa aceasta, trebuie sa va alocati timp suficient pentru studiu, eventual sa va planificati o parte din concediu pentru sesiunile respective.

Examene au o rata de trecere destul de mica: la nivel global, media se situeaza sub 50%.

De exemplu, in sesiunea decembrie 2011, o medie a ratelor de trecere a fost de 46%, cea mai mica rata fiind de 33% la examenul P4 din categoria professional si cele mai mari fiind 60% la examenele F2 si F3 din categoria knowledge (exemenul F1 a avut rata de 70% – cea mai mare- insa acesta este de regula recunoscut de ACCA pentru cei care au terminat o facultate cu profil economic si prin urmare nu prezinta relevanta)

Articole similare

Comentariul tau aici