Cateva informatii despre orarele de functionare – cadru legislativ

Structurile de vânzare cu amănuntul şi cele în care se prestează servicii de piaţă pot fi deschise publicului în toate zilele săptămânii.

Fiecare comerciant îşi stabileşte orarul de funcţionare cu respectarea prevederilor înscrise în legislaţia muncii şi cu condiţia respectării reglementărilor în vigoare privind liniştea şi ordinea publică, şi în conformitate cu solicitările autorităţilor administraţiei publice locale privind continuitatea unor activităţi comerciale sau de prestări de servicii, în funcţie de necesităţile consumatorilor.

Orarul de funcţionare se afişează la intrarea în unitate, în mod vizibil din exterior, comerciantul fiind obligat să asigure respectarea acestuia.

Structurile de vânzare cu amănuntul din sectorul alimentar nu pot fi închise mai mult de două zile consecutive, cu excepţia unor cauze obiective de nefuncţionare.

Sursa: OUG nr.99 / 2000

Oana Tomoiaga

Articole similare

One Thought to “Cateva informatii despre orarele de functionare – cadru legislativ”

  1. florentina

    In cazul de prestari servicii , unde nu se modifica programul , de la administratia publica-primaria de cate ori se face orarul ? o singura data sau anual ?

Comentariul tau aici