Cateva noutati din lumea financiara internationala

• Dolce si Gabana, cei doi designeri de moda care asigura imbracaminte de lux pentru cele mai faimoase celebritati au fost investigati pentru frauda in Italia, ca urmare a nedeclararii in scopul impunerii a unui miliard de euro . Autoritatile italiene au inceput investigatia acum 6 ani . La proces, s-a sustinut ca in 2004, Dolce si Gabana si-au mutat brandul din Italia catre o companie numita Gado, inregistrata in Luxembourg. Desi intr-un proces anterior din 2011 D&G au fost achitati de acuzatii, justitia a redeschis cazul. In cursul procedurii de apel, cei doi designeri au fost lasati in libertate.

• In urma intalnirii liderilor G8 s-a anuntat ca se vor stabili schimburi automate de informatii intre autoritatile fiscale ca si parte a unui standard global, in a carui implementare va fi implicat si OECD. Liderii G8 si-au confirmat suportul pentru actiunile OECD legate de prevenirea evitarii fiscalizarii profiturilor generate de multinationale. Ca si idee generala, se doreste impunerea profiturilor corporatiilor globale acolo unde acestea sunt obtinute.

Al doilea punct important se refera la stabilirea unui plan care solicita companiilor sa obtina si sa pastreze informatii legate de cine sunt actionarii/asociatii lor , informatii care sa devina disponibile autoritatilor fiscale.

• Parlamentul European a votat in cele din urma, in urma unei lung-asteptate serii de schimbari a cadrului contabil european , abolirea raportarilor trimestriale si reducerea raportarilor companiilor mici.

• FMI a apobat 1.7 mld dolari – pachet de salvare pentu Irlanda.

 

Articole similare

Comentariul tau aici