Ce ar presupune acordarea dividendelor trimestrial?

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Legea privind posibilitatea actionarilor sau asociatilor firmelor de a repartiza dividendele si trimestrial nu doar anual, a fost promulgata prin decret prezidential.

  Atentie! Pentru a intra in vigoare legea mai trebuie publicata in Monitorul Oficial.

  Legislatia in vigoare le permite societatilor sa repartizeze dividende actionarilor/asociatilor doar dupa aprobarea situatiilor financiare anuale, mai exact in anul X pentru anul X-1.

  In vederea distribuirii dividendelor trimestrial, contabililor le va reveni o munca in plus si anume va fi nevoie de intocmirea unor situatii financiare interimare, regularizarea diferentelor rezultate din distribuirea dividendelor in timpul anului urmand sa se faca prin situatii financiare anuale.

  Prevederile adoptate vor modifica Legea contabilitatii nr.82/1991, Legea nr.31/1990 privind societatile si Legea nr.1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei reglementand faptul ca distribuirea dividendelor se va putea efectua si in timpul anului, nu doar dupa aprobarea situatiilor financiare anuale, urmand ca regularizarea profitului sa se efectueze prin  situatii financiare anuale.

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: