Ce este locatiunea, contractul de furnizare sau andorsarea ? Dictionarul Contzilla raspunde

Dictionarul Contzilla are acum peste 735 de termeni ! Iata ce selectie am am facut pentru astazi :

Locatiunea: este contractul prin care o parte, numită locator, se obligă să asigure celeilalte părţi, numite locatar, folosinţa unui bun pentru o anumită perioadă, în schimbul unui preţ, denumit chirie.

Contractul de furnizare : este acela prin care o parte, denumită furnizor, se obligă să transmită proprietatea asupra unei cantităţi determinate de bunuri şi să le predea, la unul sau mai multe termene ulterioare încheierii contractului ori în mod continuu, sau să presteze anumite servicii, la unul sau mai multe termene ulterioare ori în mod continuu, iar cealaltă parte, denumită beneficiar, se obligă să preia bunurile sau să primească prestarea serviciilor şi să plătească preţul lor.

Andorsarea: este depunerea de catre purtatorul unui efect de comert la ordinul sau, a semnaturii sale pe dosul efectului, pentru a transmite unei terte persoane creanta pe care o reprezinta. Andosarea este modalitatea fireasca de transmitere a unui efect de comert la ordin (titurile la purtator pot circula prin simpla inmanare).

HoReCa : este acronimul de la Hoteluri, Restaurante, Catering.

NDA sau Non disclosure agreement este un acord de confidentialitate.

Capitalul fix sau activele imobilizate sunt formate din bunurile investite  care participa la mai multe cicluri de exploatare si care se inlocuiesc dupa un numar de ani de utilizare (masini, utilaje, mobilier etc.) .  Activele imobilizate se consuma treptat, iar  recuperarea valorii acestora se face pe baza procesului de amortizare.

Articole similare

Comentariul tau aici