Ce presupune managementul prin bugete? Care sunt cele trei bugete pe care ar trebui sa le elaboreze orice firma?

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Managementul prin bugete reprezinta o practica frecventa pentru firmele care doresc sa isi optimizeze performantele. Prin intermediul bugetelor, orice firma isi poate proiecta evolutia financiara a obiectivelor si strategiilor ei pentru un an sau pentru o alta perioada.

   La elaborarea bugetelor firmei se vor lua in considerare toti factorii mediului economic si politic care pot fi anticipati si care pot influenta, intr-un fel sau altul, performantele viitoare ale firmei. Se elaboreaza un sistem integrat de bugete care, la nivel de firma, se regasesc sub forma a trei bugete centralizatoare: bugetul de venituri si cheltuieli, bugetul de investitii / dezinvestitii si bugetul de numerar ..

  Bugetul de venituri si cheltuieli reprezinta planificarea veniturilor si cheltuielilor unei firme pe o anumita perioada de timp. Acesta va fi fundamentat tinandu-se cont de vanzarile influentate de evolutia cererii de consum si a puterii de cumparare a clientilor tinta, corelate cu volumul de activitate si cu nivelul de resurse necesar pentru sustinerea vanzarilor.

  Bugetul de investitii/dezinvestitii  va contine informatii legate de tipul si destinatia investitiilor, a necesarului de finantare si a surselor de finantare dar si informatii referitoare la dezinvestitii, respectiv vanzarea de active la pretul pietei.

  Bugetul de numerar va evidentia proiectia incasarilor si platilor generate de activitatea de exploatare, de investitii / dezinvestitii, si de finantare; cu ajutorul bugetulului de numerar se pot anticipa riscurile de lipsa a lichiditatilor si se poate interveni din timp pentru reglementarea acestei situatii.


  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: