Ce trebuie sa faceti daca obtineti venituri din profesii libere?

Ce sunt veniturile din profesii libere ?

Sunt considerate venituri din profesii libere acele venituri obţinute din prestări de servicii cu caracter profesional (individual sau în asociere), în domeniile ştiinţific, literar, artistic, educativ şi altele, de către: medici, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, experţi tehnici şi contabili, contabili autorizaţi, consultanţi de plasament în valori mobiliare, auditori financiari, consultanţi fiscali, arhitecţi, traducători, sportivi, arbitri sportivi, precum şi alte persoane fizice cu profesii reglementate, desfăşurate în mod independent.

Obligaţii privind declararea:

• Depuneţi Declaraţia de înregistrare Formular 070 la unitatea fiscală de care aparţineţi, în 30 de zile de la data începerii activităţii, precum şi

• Declaraţia privind venitul estimat Formular 220 .

Fac excepţie de la depunerea formularului 220 situaţiile în care impozitul se reţine de către plătitor, ca şi experţii tehnici şi contabili.

• Până pe 16 mai depuneţi Declaraţia privind veniturile realizate în România Formularul 200. Depuneţi şi Declaraţia privind venitul estimat Formular 220, dacă în anul anterior aţi avut pierderi sau apreciaţi că veţi avea venituri care diferă cu cel puţin 20% faţă de anul anterior.

Articol realizat in colaborare cu www.impozitpevenit.ro – totul despre impunerea persoanelor fizice

Articole similare

Comentariul tau aici