Cele 9 lucruri pe care le fac antreprenorii prevazatori

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Mai jos prezentam un articol publicat de site-ul pentru antreprenori inc.com, care cuprinde 9 trasaturi ale antreprenorilor de succes  si pe care le redam mai jos :

  1.       Incurajeaza diversitatea de opinii

  Un antreprenor mediu va crea o organizatie in care fiecare arata si gandeste la fel, insa un antreprenor prevazator va incuraja exprimarea libera a opiniei , ceea ce va pune bazele gasirii mai multor alternative pentru rezolvarea problemelor, atunci cand vor aparea.

  2.   Sacrifica produsele bune

  Un antreprenor mediu  va continua sa se concentreze pe un produs care vine bine, insa unul prevazator va sti ca un produs bun va ajunge in curand depasit si va cauta din timp sa il inlocuiasca cu alt produs profitabil, inaintea competitorilor.

  3.   Creaza relatii de castig reciproc

  Un antreprenor mediu considera contractele ca fiind un joc cu suma 0, in care daca o parte castiga inseamna ca cealalta pierde. Un antreprenor prevazator va cauta solutii pentru ca fiecare parte sa castige ceva astfel incat partenerii contractului sa isi sustina reciproc dezvoltarea.

  4.   Se conecteaza cu angajatii lor

  Antreprenorii medii stau in birou si trimit emailuri “motivationale” insa complet ineficiente catre angajati , in timp ce antreprenorii prevazatori se plimba pe holuri, dau mana cu angajatii si discuta direct cu acestia.

  5.   Incurajeaza interactiunea sociala

  Antreprenorii medii organizeaza intalniri private in locatii scumpe cu echipa de management insa antreprenorii prevazatori organizeaza activitati sociale cu toti angajatii din diverse departamente fiindca stiu ca este important ca inginerii sa colaboreze cu contabilii sau cu echipa de aprovizionare, sa se cunoasca si sa se placa reciproc.

  6.      Incurajeaza implicarea in comunitate

  Antreprenorii medii organizeaza concursuri pentru a vedea care manager reuseste sa isi constranga angajatii pentru a dona cat mai multi bani unei asociatii, insa antreprenorii prevazatori incurajeaza angajatii sa se implice personal in rezolvarea unor probleme ale comunitatii din care fac parte, oricare ar fi ele.

  7.      Incurajeaza flexibilitatea

  Antreprenorii medii stabilesc sisteme peste sisteme de control si verificare a faptului ca nimeni sa nu isi asume riscuri fara sa primeasca aprobare de la cineva de mai sus.

  Antreprenorii prevazatori imping autoritatea cat mai jos posibil in lantul organizational astfel incat cei care sunt cel mai aproape de o anumita situatie sa aiba puterea de la lua cea mai buna decizie.

  8. Incureajeaza atitudinea informala

  In timp ce antreprenorii medii creeaza medii reci in care fiecare se simte mic in imensa masinarie corporatisa, antreprenorii prevazatori creaza medii colegiale, in care angajatii se simt relaxati ca si cum s-ar afla printre prieteni si mentori.

  9.Mentin fisele de post “fluide”

  Antreprenorii medii petrec mult timp scriind fise de post extrem de detaliate pentru a descrie cu “trebuie sa mearga sistemul”. Antreprenorii prevazatori lasa angajatii si  echipele sa isi defineasca rolul pentru a duce la indeplinire cat mai bine sarcinile de serviciu.

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: