Cheltuieli nedeductibile privind calculul rezultatului fiscal – modificari legislative 2017

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Ce prevede codul fiscal 2016 ?

  Potrivit articolului 25 alineatul (4) litera e), “cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile, in situatia in care evidenta contabila nu asigura informatia necesara identificarii acestor cheltuieli, la determinarea rezultatului fiscal se iau in calcul cheltuielile de conducere si administrare, precum si alte cheltuieli comune ale contribuabilului, prin utilizarea unor chei corespunzatoare de repartizare a acestora sau proportional cu ponderea veniturilor neimpozabile in totalul veniturilor inregistrate de contribuabil”.

  Ce se modifica din 2017 ?

  Potrivit OUG nr. 84/2016, articolul 25 alineatul (4) litera e) se va modifica si va avea urmatorul continut: “cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile, in situatia in care evidenta contabila nu asigura informatia necesara identificarii acestor cheltuieli, la determinarea rezultatului fiscal se iau in calcul cheltuielile de conducere si administrare, precum si alte cheltuieli comune ale contribuabilului, prin utilizarea unei metode rationale de alocare a acestora sau proportional cu ponderea veniturilor neimpozabile respective in totalul veniturilor inregistrate de contribuabil. In sensul prezentei litere, functiile de conducere si administrare sunt cele definite prin lege sau prin reglementari interne ale angajatorului; pentru veniturile prevazute la art. 23 lit. d), e), f), g), I), m) şi o) nu se aloca cheltuieli de conducere si administrare/cheltuieli comune aferente.”

  Totodata, la art. 25 se introduce un nou alineat, alineatul (9) care va avea urmatorul continut: “Sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal cheltuielile efectuate pentru organizarea si desfasurarea invatamantului profesional si tehnic, potrivit reglementarilor legale din domeniul educatiei nationale”.

  Autor articol: Diana Dragomir, economist, profil Linkedin -click aici-

  Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Recent Posts

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: