Comunicat ANAF: prejudiciu de peste 80 mil lei la o firma de paza

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Comunicat ANAF, 30.08.2016: Prejudiciu de peste 80 milioane de lei, cauzat de una dintre cele mai mari firme de pazã

  Inspectorii DGAMC au constatat cã unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de securitate din România s-a sustras de plata unor obligații fiscale de peste 80 milioane de lei cãtre bugetul general consolidat, reprezentând taxa pe valoarea adãugatã, impozit pe profit, impozit pe veniturile din salarii și contribuțiile aferente salariilor, precum si impozit pe dividende. Pentru asigurarea recuperãrii prejudiciului, în iulie 2016, DGAMC a sesizat organele de urmãrire penalã specializate.

  Contribuabilul a ținut o contabilitate fictivã, a depus la organele fiscale înscrisuri completate cu sume care nu sunt conforme cu realitatea, conducând la declararea cãtre bugetul general consolidat a unor obligații fiscale mult diminuate.

  Astfel, contribuabilul a declarat ca obligații fiscale sume pe care avea posibilitatea sã le achite, în vederea obținerii certificatului fiscal cu obligații zero. Acest lucru i-a permis sã participe și sã câștige licitații organizate de companii de stat sau instituții ale statului, adjudecând în mod fraudulos contracte de prestari servicii.

  De asemenea, au fost înregistrate în evidența contabilã cheltuieli fãrã documente justificative, fãrã legaturã cu obiectul de activitate a firmei și în cuantum mult mai mare decât în realitate.


  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: