Concediul prenatal intra in baza de calcul a indemnizatiei de maternitate?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Baza legala pentru raspunsul la aceasta intrebare este OUG nr. 111 din 8 decembrie 2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor .

Aceasta prevede la art. 13 alin. (3) ca, la stabilirea bazei de calcul a indemnizației pentru creșterea copilului se iau în considerare toate veniturile supuse impozitului realizate de persoana îndreptățită, precum și veniturile aferente perioadelor asimilate.

Art. 12 alin (5) prevede ca cele 12 luni pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:

“…c) au beneficiat de concedii și de indemnizații de asigurări sociale de sănătate prevăzute de OUG nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Concediul de sarcina si lauzie este un concediu reglementat de OUG 158/2005, prin urmare, perioada in care s-a aflat intra in calculul celor 12 luni.

Articole similare

Comentariul tau aici