Consiliul Concurentei a amendat CECCAR cu 4 milioane de lei

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Seful Consiliului Concurentei, dl. Bogdan Chiritoiu a anuntat astazi ca institutia pe care o conduce a amendat CECCAR (Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania) cu suma de 4,05 milioane lei pentru intentia de fixare a tarifelor aplicate de membrii sai.

  Consiliul Concurentei finalizeaza o ancheta inceputa in luna martie a anului trecut, ancheta ale carei implicatii au fost dezbatute pe larg de catre www.contzilla.ro (gasiti detalii aici).

  Hotnews.ro publica informatii conform carora in urma estimarilor Consiliului Concurentei, prin eliminareai acestor practici anticoncurentiale, mediul de afaceri va beneficia de o economie de costuri anuala situata intre 70 si 200 milioane de lei. Aceasta economie a fost estimata ca fiind diferenta dintre tarifele platite ca urmare a Regulamentului si tarifele care ar fi existat daca ar fi functionat concurenta prin pret.

  Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Recent Posts

  2 Comentarii

  1. sorin says:

   Nu sunt deloc fanul celor din conducerea CECCAR, si pentru situatia in care s-a ajuns, este destul de clar ca ar trebui sa isi dea demisia. Dar sunt sigur ca nici nu se gandesc la asa ceva.

   Trebuie insa mentionata si absurditatea amenzii, a calculului ei si a explicatiilor beneficiilor rezultate. Este o amenda imensa, care daca ar fi sa fie platita, va fi suportata de contabili, prin cotizatii. Mai precis, de acei contabili care nu lucreaza la negru. Majoritatea colegilor mei de breasla nu au tinut cont de acele sume “indicate” de CECCAR in stabilirea tarifelor. Deci nu vor scadea preturile la servicii contabile, care oricum in multe cazuri sunt foarte mici (pentru ceea ce se presupune ca s-ar presta, tinand cont de cerintele de calitate).

  Distribuie acest articol: