Conturile in care se platesc contributiile sociale si impozitul pe salarii

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Incepand cu 1 iulie 2018 obligatiile fiscale se platesc in contul unic 55.03 “Sume incasate pentru bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, in curs de distribuire”, deschis pe codul de identificare fiscala al contribuabililor la unitatile Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal central in evidentele caruia acestia se afla inregistrati.

Categoriile de obligatii fiscale care se platesc in contul unic sunt prevazute in anexa 2 al Ordinului ANAF nr. 1612/2018 pentru aprobarea nomenclatorului obligatiilor care se platesc in contul unic.

Impozitul pe venitul din salarii datorat de sediile secundare se plateste in contul unic deschis pe codul de identificare fiscala al sediilor secundare.

Baza legala: OPANAF 1612/2018 – Nomenclator obligatii platite in contul unic publicat in Monitorul Oficial nr. 544 din 28 iunie 2018.

Astfel ca, in prezent sunt valabile urmatoarele conturi pentru plata contributiilor sociale si a impozitului pe veniturile de natura salariala:

  1. CAS; CASS; impozit pe salarii in contul – 55.03 „Sume incasate pentru bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, in curs de distribuire”
  2. CAM in contul – 20A470300 „Sume din contributia asiguratorie pentru munca, in curs de distribuire”

IBAN-urile pentru fiecare Trezorerie in parte se pot gasi la urmatorul link: click aici !

Autor articol: Diana Lodoaba, economist, profil Linkedin -click aici-

Articole similare

Comentariul tau aici