Corectarea declaratiilor fiscale

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Corectarea declarațiilor fiscale este initiata de contribuabil, si se realizeaza ori de câte ori se descopera erori în declarația initiala.

  In primul rand corectarea se poate face prin depunerea unei declaratii rectificative. Programele de declaratii permit de regula alegerea acestei optiuni, de declaratie rectificativa (ex. formular 710) sau permit selectarea cu “X” a casetei declaratie rectificativa, pe acelasi formular pe care s-a intocmit si declaratia initiala.

  Exceptie de la aceasta regula face decontul de TVA, care nu are optiunea de rectificare.

  In cadrul formularul 300 ”Decont de taxă pe valoarea adăugată“, sumele rezultate din corectarea erorilor de înregistrare în evidențele de TVA se înregistrează la rândurile de regularizări din decontul lunii în care au fost operate corecțiile.

  Sanctiuni

  Corectiile efectuate prin depunerea de declarații rectificative nu constituie contravenții, cu anumite excepții stabilite de lege.

  Conform Codului de procedura fiscala, erorile constatate dupa depunerea unei declaratii fiscale, pot fi corectate numai in cadrul perioadei in care obligatia respectiva este sub rezerva unei verificari ulterioare (adica nu a fost verificata printr-o inspectie fiscala sau se afla in perioada de prescriptie).

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: