Cota TVA de 5% pentru produsele bio – proiect aprobat de Guvern

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Proiectul de ordonanta de urgenta cu privire la reducerea cotei de TVA de la 9% cat este in prezent la 5% pentru produsele bio a fost aprobat marti in sedinta de Guvern, insa pentru a se putea aplica efectiv mai ramane sa se publice OUG in Monitorul Oficial al Romaniei.

Iata ce prevede proiectul de OUG:

“Art. 5. – Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 291 alineatul (2) litera e) se modifică și va avea următorul cuprins:

”e) livrarea următoarelor bunuri: alimente, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele, cu excepția celor prevăzute la alin. (3) lit. k). Prin normele metodologice se stabilesc codurile NC corespunzătoare acestor bunuri;”

2. La articolul 291 alineatul (3), după litera j), se introduce o nouă literă, litera k), cu următorul cuprins:

„k) livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Livrarea acestor alimente va fi însoțită de copia documentului de recunoaștere/atestare/certificare eliberat de autoritatea competentă, cu excepția livrării efectuate către consumatorul final.”

Articole similare

Comentariul tau aici