Cum facturezi serviciile prestate catre persoane fizice – cand se aplica TVA?

Facturarea catre persoane fizice, in special cand acestea sunt din UE sau din afara UE ridica mai multe semne de intrebare.

Pentru ca o operatiune sa fie impozabila in Romania, trebuie sa fie respectate cumulativ 4 conditii , prevazute la art 268 din Codul fiscal.

Din punctul de vedere al taxei sunt operațiuni impozabile în România cele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

a) operațiunile care, în sensul art. 270 – 272, constituie sau sunt asimilate cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, în sfera taxei, efectuate cu plată;

b) locul de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor este considerat a fi în România, în conformitate cu prevederile art. 275 și 278 ;

c) livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor este realizată de o persoană impozabilă, astfel cum este definită la art. 269 alin. (1), acționând ca atare;

d) livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor să rezulte din una dintre activitățile economice prevăzute la art. 269 alin. (2).

Una din conditiile care ridica cele mai multe semne de intrebare este cea de la lit b) respectiv locul livrarii/prestarii sa fie in Romania.

Poti gasi in lucrarea Vanzari catre persoane fizice, un ghid util cu privire la stabilirea locului prestarii/livrarii in cazul particular al vanzarilor catre persoane fizice.

Comanda aici.

Articole similare

Comentariul tau aici

×
×