Cum sa vinzi pe Amazon?

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Amazon este cel mai mare retailer online din lume, ceea ce il face o piata ideala pentru vanzarea diverselor produse. Vanzarea pe Amazon este perfecta pentru persoanele care doresc sa faca niste bani in timp ce vand lucrurile de care nu mai au nevoie sau doresc sa comercializeze produse de la producatori deja existenti, pentru a obtine venituri suplimentare.

  Pentru cea de-a doua varianta, lucrurile sunt mai simple decat ar parea. Suma de bani de care ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere depinde de locul din care iti achizitionezi produsele. Poti achizitiona produse pentru a le vinde pe Amazon din cateva surse diferite:

  • Magazine de vanzare cu amanuntul: cumpari produse de la magazinele locale / online, si le revinzi pe Amazon
  • Furnizori en-gros: cumperi produse en-gros si le vinzi pe Amazon
  • Producatori la comanda de produse personalizate: modifici si personalizezi propriile produse si iti creezi propria marca, pentru a le vinde oriunde doresti (inclusiv Amazon)

  Daca nu ai prea multi bani (mai putin de 250 de dolari), poti incepe cu vanzarea cu amanuntul pentru inceput.

  Desi vanzarea cu amanuntul este mai putin profitabil decat celelalte metode de aprovizionare, este o modalitate excelenta de a incepe si de a-ti demonstra ca poti face bani pe Amazon.  Incepi prin a cumpara un produs la un anumit pret de pe raftul unui magazin si revinzi acest produs pentru un profit.

  O alta recomandare ar fi sa cauti furnizori pe site-ul Alibaba. Alibaba este cea mai mare retea de furnizori si asta ofera un nivel mai ridicat de incredere. Vei dori un furnizor cu care sa poti comunica eficient si este dispus sa creeze un parteneriat cu tine.

  Dupa ce ai gasit produsele, ca sa vinzi pe Amazon, urmeaza pasii de mai jos.

  Pasul 1. Creeaza-ti un cont de Vanzator

  Intra pe amazon.com/sell si da click pe “Incepe sa vinzi” (Start Selling). Te va duce in pagina de logare, unde ai optiunea de a-ti crea un cont, in situatia in care nu ai deja unul.

  Pasul 2. Cauta categoria de produse pe care doresti sa o comercializezi pe site-ul Amazon

  Cauta in baza de date Amazon selectand categoria pe care crezi ca se potriveste cel mai bine cu articolul tau, utilizand cuvintele cheie. Cuvintele cheie ar putea include numele articolului, titlul cartii sau filmului, precum si editia produsului. De asemenea, poti cauta dupa ISBN, UPC sau ASIN, in cazul articolor care au aceste coduri. Este vital sa gasesti versiunea exacta si formatul articolului, astfel incat clientii sa primeasca exact ceea ce au comandat. Atentie: clientii nesatisfacuti vor face comentarii negative pentru servicii necorespunzatoare. Amazon va furniza, de asemenea, o lista de articole recente achizitionate prin intermediul bazei sale de date, deci daca doresti sa vinzi unul dintre acele produse, il poti selecta din lista.

  Pasul 3. Selecteaza starea articolului

  Alege dintr-o lista cu diferite tipuri de conditii, care variaza de la nou pana la „de colectie”. Selecteaza conditia care reflecta cel mai bine starea articolului.

  Pasul 4. Adauga conditia in care se afla produsul

  Utilizeaza acest lucru pentru a informa clientii despre detalii care nu sunt deja explicite in descrierea data de Amazon. De asemenea, recomandarea e sa adaugi o nota cu informatii suplimentare despre produsul tau. Exemple:

  • Fara cutie
  • Instructiunile nu sunt incluse
  • Putine zgarieturi pe capacul frontal si pe disc
  • Livrare de prima clasa

  Pasul 5. Alege pretul

  Poti alege pentru produs orice pret, dar ai mai multe sanse de a vinde daca stabilesti pretul sub pretul de vanzare al persoanelor care concureaza pe acelasi tip de produse.

  Pasul 6. Selecteaza cantitatea pe care o ai la dispozitie

  Selecteaza cate bucati din produs doresti sa vinzi. Daca vinzi din produsele personale pe cere nu le mai folosesti, atunci aici ramane, de obicei, la 1.

  Pasul 7. Selecteaza metoda de expediere

  Aceasta sectiune iti permite sa extinzi zona de expediere in mai multe tari si prin mai multe metode decat “Transportul standard”. Expedierea de urgenta este, de asemenea, oferita tuturor vanzatorilor, dar aceasta include si taxe suplimentare.

  Pasul 8. Imprima eticheta de livrare

  Poti face acest lucru dand click pe linkul “vizualizati comenzile dvs. actuale” din contul tau de vanzator si apoi facand click pe link-ul “tipariti eticheta de livrare” de langa comanda. Aceasta furnizeaza adresa la care trebuie trimis articolul si un rezumat al comenzii.

  Pasul 9. Trimite comanda

  Acest lucru va pune articolul la vanzare pe Amazon.

  Va trebui sa confirmi expedierea. Inapoi in pagina “vizualizati comenzile dvs.”, dai click pe butonul “confirmati expedierea” si introduci informatiile de livrare. Doar dupa confirmarea expedierii, se va face transferul sumei din contul cumparatorului. Din motive legale, vanzatorii care sunt la prima livrare trebuie sa astepte 14 zile inainte ca banii sa fie transferati in conturile lor. Dupa aceasta perioada, ti se va permite sa soliciti o plata pe zi.

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: