Cum se acorda tichetele de vacanta

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 •  

  Angajatorii pot acorda salariaţilor încadraţi cu contract individual de munca tichete de vacanţă numai în cazul în care în anul fiscal anterior au obţinut profit sau venit, după caz, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr.8/2009 publicată în Monitorul Oficial nr.110/24.02.2009.

  Sistemul tichetelor de vacanţă:

  tichet vacanta

   

  Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaţilor sub forma de tichete de vacanţă este contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal, adica pana la 5100 lei/salariat/an.

  Tichetele de vacanţă sunt integral suportate de către angajator, fiind deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv la calculul impozitului pe venit, în limita a şase salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată pentru fiecare angajat, pe an calendaristic.

  Sumele primite de salariati sub forma de tichete de vacanta sunt scutite de plata impozitelor sociale aferente, insa sunt supuse platii impozitului pe venit de 16%, care se calculeaza si se retine la sursa.

  Tichetele de vacanţă Ticket Vacanta pot fi utilizate exclusiv pentru vacanţe în România, prin achiziţionarea de pachete turistice în unităţi turistice autorizate de Ministerul Turismului prin agenţii de turism afiliate Ticket Vacanţa sau direct la hoteluri, pensiuni, camping-uri, sate de vacanţă, unităţi de tratament balnear afiliate la sistemul tichetelor de vacanţă Ticket Vacanţa.

  Pachetele turistice achiziţionate pot include: cazare (obligatoriu), masa, transport, agrement şi tratament balnear.

  Salariatul poate utiliza tichetele de vacanţă până la data de 31 decembrie a anului următor celui în care au fost emise tichetele de vacanţă.

  Calculează cât economiseşte firma ta dacă acorda tichete de vacanţă în comparaţie cu primele în bani.

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: