Declaratia 012 Notificare privind sistemul de declarare şi plata a impozitului pe profit

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • In Monitorul Oficial nr. 9 din 7 ianuarie 2013 a fost publicat Ordinul nr. 1994 pentru aprobarea modelului şi conținutului formularului (012) „Notificare privind modificarea sistemului anual / trimestrial de declarare şi plată a impozitului pe profit”.

  Formularul (012) „Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare şi plată a impozitului pe profit” se utilizează de către contribuabilii, plătitori de impozit pe profit, pentru efectuarea opțiunii de aplicare a sistemului anual de declarare şi plată a impozitului pe profit, respectiv, pentru renunțarea la această opțiune.

  Formularul (012) „Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare şi plată a impozitului pe profit” se depune la organul fiscal competent, până la data de 31 ianuarie, inclusiv, a anului fiscal pentru care se solicită aplicarea sistemului anual de declarare şi plată a impozitului pe profit, respectiv a anului fiscal pentru care se renunță la opțiunea de aplicare a acestui sistem.

  Opțiunea efectuată pentru aplicarea sistemului anual de declarare şi plată a impozitului pe profit este obligatorie pentru cel puțin 2 ani fiscali consecutivi.

  Formularul se completează în două exemplare, înscriindu‐se cu majuscule, citeț şi corect, toate datele prevăzute:

  ‐ un exemplar, semnat şi ştampilat conform legii, se depune la unitatea fiscală, direct la registratură sau la poştă, prin scrisoare recomandată,

  ‐ un exemplar se păstrează de către contribuabil.

  Formatul complet al ordinului poate fi gasit aici.

   

   

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: