Depozit la vedere sau la termen? Care este cea mai buna optiune?

 

Daca doriti sa va constituiti un depozit si nu stiti pentru care sa optati, respectiv depozit la vedere sau la termen, va prezint principalele caracteristici ale acestora si in functie de necesitati veti face alegerea oportuna.

Depozitele la termen pot fi retrase numai la atingerea maturitatii convenite prin contract. Spre exemplu un depozit pe o perioada de 3 luni nu poate fi retras decat la maturitate, adica dupa scurgerea a 3 luni calendaristice de la data constituirii sale. Desigur optiunea de lichidare exista in orice moment, dar se face cu anumite costuri (comision de retragere numerar inainte de termen, si neplata dobanzii pentru o anumita perioada stabilita contractual).

Depozitul la vedere permite oricand depuneri si retrageri in si din cont. Avantajul unui depozit la vedere consta in flexibilitatea pe care o permite dar la o dobanda mai mica decat a depozitului la termen.

Daca doriti sa constituiti un depozit pe o durata de trei luni aveti in principal urmatoarele posibilitati;

Puteti constitui:

  1. un depozit la termen pe trei luni cu sau fara capitalizare
  2. un depozit la termen de o luna cu reinnoire automata si sa il lichidati dupa trei luni ( acesta va ofera o anumita flexibilitate prin posibilitatea de lichidare dupa o luna), si acesta are posibilitate de capitalizare a dobanzii
  3. un depozit la vedere pe care il puteti accesa oricand

 

 

Articole similare

Comentariul tau aici