Din 11 ianuarie 2021 Registrul central electronic pentru conturi bancare si conturi de plati identificate prin IBAN va fi operational

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

La solicitarea mediului de afaceri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a amanat operationalizarea Registrului central electronic pentru conturi bancare si conturi de plati identificate prin IBAN prevazuta initial in data de 4 ianuarie 2021, pentru data de 11 ianuarie 2021.

Operationalizarea Registrului central electronic pentru conturi bancare si conturi de plati identificate prin IBAN se realizeaza in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2020.

Astfel, entitatile raportoare prevazute la art. 61 din legea nr, 207/2015, in termen de 10 zile de la operationalizarea Registrului au obligatia de a transmite organului fiscal central toate informatiile prevazute la art. VIII, alin (1) din OUG nr. 111/2020 privitoare la persoanele fizice, juridice sau alte entitati fara personalitate juridica care au deschis conturi intre data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta pana la data raportarii.

Iata ce prevede OUG 111/2020, art VIII, alin (1):

In termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, institutiile de plata si institutiile emitente de moneda electronica au obligatia de a transmite organului fiscal central lista tuturor persoanelor fizice, juridice sau altor entitati fara personalitate juridica care au deschise conturi la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, precum si celelalte informatii prevazute la art. 61 alin (2) lit a) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, privitoare la identitatea personalor si numarul IBAN.

Articole similare

Comentariul tau aici