Doar 4% dintre angajati nu doresc sa primeasca tichete de masa

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 •  

  Aproape toti salariatii din Romania isi doresc sa primesca tichete de masa, pe langa pachetul salarial de care beneficiaza, acest lucru dovedindu-ne inca o data ca tichetele de masa reprezinta cel mai popular beneficiu extra-salarial pe care un angajat poate sa-l primesca de la angajator.

  Aceasta informatie desprinsa din analiza Contzilla.ro si Edenred nu este deloc surprinzatoare, in conditiile in care plaja de utilizare a tichetelor de masa este atat de larga, incat acestea pot fi utilizate pentrua achizitiona produse alimentare atat in restaurante, magazine alimentare, cofetarii, pizzerii, supermarketuri, cat si in multe alte tipuri de magazine.

  Mai mult, tichetele de masa reprezinta o solutie de optimizare a costurilor salariale pentru firmele de orice dimensiune, acestea realizand economii substantiale prin oferirea tichetelor de masa comparativ cu acordarea aceleiasi sume de bani in numerar. De exemplu, o firma care acorda tichete de masa unui singur angajat economiseste 104.64 lei versus acordarea aceleiasi sume de bani in numerar :

  pict

  In tara noastra,liderul pietei de tichete de masa este Edenred Romania, companie internationala prezenta in 40 de tari, cu peste 32 de milioane de clienti si care este inventatorul Ticket Restaurant.

  In cazul in care doriti sa realizati o simulare personalizata a economiilor generate de utilizarea tichetelor de masa Ticket Restaurant puteti utiliza simulatorul de buget disponibil pe site-ul Edenred .

  Cateva detalii despre tichetele de masa

  Tichetele de masa reprezinta, conform Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, o ” alocatie individuala zilnica de hrana”.Cu tichetele de masa Ticket Restaurant, companiile beneficiază de importante facilitati fiscale, iar salariatii au libertatea de a-si alege meniul preferat.

  Sumele aferente tichetelor de masă acordate salariaţilor sunt deductibile la calculul impozitului pe profit si scutite de la plata contributiilor salariale si patronale.

  Din punctul de vedere al angajatorului este mult mai eficienta solutia acordarii tichetelor de masa comparativ cu operarea unei cantine proprii in care angajatii pot servi masa. Pe langa faptul ca hrana acordata gratuit angajatilor se inscrie in categoria avantajelor in natura – supuse in general unui exces de fiscalizare, acordarea tichetelor prezinta si alte avantaje.

  Astfel, pe langa faptul ca se elimina problemele logistice aferente unei astfel de activitati, cheltuielile cu functionarea cantinei se inscriu in categoria cheltuielilor deductibile limitat .Conform art. 21 pct. (3) lit.c) cheltuielile sociale sunt deductibile în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare. Intră sub incidenţa acestei limite, pe langa alte cheltuieli si cheltuielile pentru funcţionarea corespunzătoare a unor activităţi ori unităţi aflate în administrarea contribuabililor- de exemplu cantinele.

  Pe langa aceste aspecte, acordarea tichetelor ofera in plus angajatului libertatea de a opta cu privire la modul de utilizare a acestora.

  t_restaurant_couleur_bd

  Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Recent Posts

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: