Durata de viata utila – termenul zilei

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Durata de viaţă utilă, potrivit OMFP 1802/2014 reprezintă:

a) perioada în care un activ este prevăzut a fi disponibil pentru utilizare de către o entitate;

sau

b) numărul unităţilor produse sau al unor unităţi similare ce se estimează că vor fi obţinute de entitate prin folosirea activului respectiv.

Durata de viață  utilă a unei imobilizări necorporale care decurge din drepturile contractuale sau din alte drepturi legale nu trebuie să depăşească perioada drepturilor contractuale ori a celorlalte drepturi legale, dar poate fi mai scurtă, în funcție de perioada pentru care entitatea preconizează  că va folosi activul.

Dacă drepturile contractuale sau alte drepturi legale sunt transferate pentru o durată  limitată care poate fi reînnoită, durata de viață utilă a imobilizării necorporale trebuie să includă perioada sau perioadele de reînnoire doar dacă există dovezi din partea entității în sprijinul reînnoirii fără un cost semnificativ.

Durata de viață utilă a unui drept redobândit recunoscut drept imobilizare necorporală într‐o combinare de întreprinderi este reprezentată de perioada contractuală rămasă din contractul prin care a fost acordat dreptul şi nu va include perioadele de reînnoire.

Articole similare

Comentariul tau aici