Edenred – premiera in Romania prin introducerea tichetelor de masa electronice

Incepand din data de 26 octombrie 2015, angajatorii romani pot acorda salariatilor tichete de masa pe card de la Edenred, principalul emitent de tichete de masa in Romania si la nivel international.

card de masa hand

Edenred emite tichete de masa electronice prin intermediul cardurilor Ticket Restaurant, atat in Romania, cat si in tari precum Franta, Germania, Belgia, Spania, Slovacia, Austria, Grecia, Turcia. Peste 10,000 mii de angajati romani au optat deja pentru tichetele de masa electronice emise de Edenred si intra in posesia cardurilor Ticket Restaurant, alaturandu-se celor 26 de milioane de utilizatori ai cardurilor emise de Edenred la nivel international. Romania este a 19-a tara in care grupul Edenred emite tichete de masa electronice, din cele 42 de tari in care acesta activeaza.

In Romania, peste 35.000 de companii acorda tichete de masa Ticket Restaurant® pe suport hartie, emise de Edenred, celor peste 1 milion de angajati ai lor.

“Edenred este singurul emitent din Romania care are deja o experienta in Romania de 5 ani in carduri preplatite, iar acest lucru face diferenta cand discutam de viteza de implementare a solutiilor noi pe suport electronic, de calitatea serviciilor si diversitatea serviciilor aditionale pe care le oferim clientilor, beneficiarilor si partenerilor. Dupa lungi asteptari, angajatorii din Romania pot oferi in premiera tichete de masa electronice angajatilor lor. Pentru companiile mari, cu multi salariati, cardurile de masa sunt o optiune excelenta de simplificare a acordarii beneficiilor extra-salariale, intrucat nu mai sunt nevoite sa distribuie fizic tichetele de masa, ci le reincarca lunar prin cateva clickuri. In acelasi timp, consideram ca tichetele pe card aduc avantaje reale si pentru intreprinderile mici si mijlocii, care prin tranzitia la carduri de masa economisesc timp si isi simplifica operatiunile.”  spune Vianney du Parc, General Manager al companiei Edenred Romania.

Cum functioneaza cardurile Ticket Restaurant?

card de masa

Cardurile de masa Ticket Restaurant®, emise de Edenred, sunt dezvoltate sub sigla MasterCard® si functioneaza similar cu cardurile bancare, insa, neavand un cont bancar asociat, ele nu impun beneficiarilor costuri de administrare sau comisioane pentru tranzactii. Cardurile Ticket Restaurant® sunt carduri cu cip si utilizeaza tehnologia “Contactless”, care permite efectuarea de plati rapide fara necesitatea introducerii codului PIN pentru plati sub 100 lei, in cadrul unitatilor care afiseaza sigla “Contactless”. An cazul tranzactiilor de peste 100 de lei, este necesara introducerea codului PIN.

“Daca o plata cu numerar sau cu tichete de masa an format clasic, pe hartie, poate dura chiar si cateva minute, platile cu cardurile Ticket Restaurant an mod ‘Contactless’, se efectueaza rapid, prin simpla apropiere a cardului de POS, pentru sumele sub 100 de lei. O plata ‘Contactless’ dureaza mai putin de 3 secunde.”, spune Vianney du Parc, Director General al Edenred Romania.

 

Ce trebuie sa faca o companie pentru a oferi angajatilor acesta facilitate ?

In primul rand, trebuie sa se adreseze direct Edenred Romania.

Distribuirea tichetelor electronice catre angajati se face an cateva minute, chiar si pentru companiile gigant, cu zeci de mii de salariati. Angajatii pot verifica oricand soldul si istoricul tranzactiilor prin aplicatia mobila Ticket On-the-Go® Romania, prin contul web de utilizator sau telefonic. De asemenea, lista cu partenerii afiliati la cardul de masa poate fi consultata pe site-ul www.edenred.ro.

 

Unde se pot utiliza cardurile de masa Ticket Restaurant ?

In prezent, peste 4 000 de unitati afiliate accepta cardurile Ticket Restaurant® emise de Edenred, la nivel national, acoperind toate judetele ca distributie. Majoritatea retelor de hypermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare si restaurante sunt déjà afiliate, urmand sa se alature an curand alti comercianti. Cardurile pot fi folosite doar an magazinele dotate cu POS si care au semnat un contract de afiliere cu Edenred. Se poate plati cu cardul Ticket Restaurant la Cora, Auchan, Profi, Mega Image, Shop & Go, Penny Market, Penny XXL, Selgros Cash&Carry, Billa, Real, CrisTim, dar si an zeci de restaurante, pizzerii si fast food-uri, ca de exemplu : McDonald’s, KFC, Pizza Hut, Salad Box, Oro Toro by Osho, Chopstix, Paul, Luca, Li-Wu, Presto Pizza, Dristor, Zao, Bucate pe roate, City Grill, La Mama, Domino’s Pizza, Speed Pizza, Calif, Lunch Box, Trick Shot si multe altele. Cardurile Ticket Restaurant® vor putea fi folosite si pentru plati online.

Harta unitatilor afiliate poate fi verificata AICI.

 

Ne bucura faptul ca tichetele de masa au intrat antr-o noua era, cea a tehnologiei, deoarece credem an importanta oferirii unei experiente de cumparare mult mai rapide, facile si sigure pentru clientii nostri. Consumatorii Cora vor putea plati alimentele mult mai rapid cu cardul Ticket Restaurant de la Edenred, care este dotat cu tehnologia MasterCard® ‘Contactless’. Pentru noi, un alt avantaj major este faptul ca sumele aferente platilor cu tichetele de masa pe card vor fi decontate rapid, an aproximativ 1 zi lucratoare. Implementarea acestui sistem nu a presupus niciun efort, deoarece cardurile Ticket Restaurant sunt compatibile cu POS-urile deja existente an magazinele noastre.” a declarat Bertrand Gregori, Director Administrativ si Financiar Cora Romania.

 

Companii din intreaga tara au apelat deja la cardurile Ticket Restaurant

La nivel national, 100 de companii din 30 de judete au fost primele care au facut tranzitia de la tichete de masa pe hartie la tichete de masa pe card, cei mai multi avand sediile an Bucuresti, Mures, Timis, Cluj, Brasov, Constanta, Satu Mare si Prahova. Au optat pentru varianta electronica an special companii din domenii ca: IT, consultanta, industria prelucratoare, industria farmaceutica, activitati de inginerie si mentenanta, comert etc.

 

“Cardul Ticket Restaurant® de la Edenred este o solutie moderna si eficienta pe care o asteptam cu totii sa se antample. Suportul electronic ne permite sa simplificam procesul de acordare a tichetelor catre angajati, nemaifiind nevoiti sa distribuim lunar tichetele de masa fiecarui angajat an parte. Pe langa avantajele logistice, ne bucuram ca acest beneficiu extra-salarial aduce flexibilitate si confort salariatilor nostri, permitand efectuarea de plati fractionare. Fiind un card Mastercard® „Contactless”, plata rapida la casa de marcat aduce o valoare adaugata pentru toti beneficiarii de tichete pe suport electronic. ” este de parere Lacramioara Daraban, Human Resources Manager la Continental Automotive Systems.

An Romania, tichetele de masa reprezinta cel mai utilizat beneficiu extra-salarial – circa 2 milioane de angajati beneficiaza an prezent de tichete de masa pe suport hartie. Acestea sunt scutite de taxe salariale si patronale (se aplica doar impozitul pe venit salarial, de 16%), suma acordata fiind de 9.41 lei pentru fiecare zi lucratoare efectuata. Valoarea lunara a tichetelor de masa pentru un salariat este astfel de aproximativ 200 lei, ceea ce reprezinta mai mult de un sfert din salariul minim net.

 

Cardurile si tichetele de masa pe hartie au reglementari fiscale identice si vor continua sa co-existe.

Articole similare

Comentariul tau aici