Societatile offshore – avantaje

O companie offshore este special create pentru a fi supusa unei fiscalitati reduse, scutire de taxe, reducere sau amanarea acestora, cat si pentru asigurarea confidentialitatii averii . Cele mai multe societati se infiinteaza in aceasta schema pentru fiscalitatea redusa cu care se confrunta in acele paradisuri fiscal, insa altele opteaza pentru acest lucru pentru asigurarea in bune conditii a patrimoniului.

Cele mai importante avantaje pe care le furnizeaza acest tip de societati sunt:

  •  Impozitare redusa sau chiar zero pe profit sau pe castigurile de capital
  •  Asigurarea confidentialitatii ca urmare a neinscrierii datelor persoanale in documente publice
  • Protectie, datorita clauzei de confidentialiate impotriva divulgarii informatiilor de natura personala si financiara
  •  Flexibilitate corporativa, inregistrare rapida, cerinte minime in ceea ce priveste obligatiile actionarilor si asociatilor
  •  Administrarea societatii simpla, asadar AGA poate fi convocata oriunde, oricand si prin orice mijloace, inclusiv electronic
  • Documentatie simpla,fara audit, fara raportare a impozitelor, fara informatii financiare in dosarele publice

Aceste societati de tip offshore se inregistreaza in acele tari care sunt cunoscute sub numele de paradisuri fiscale, iar pentru inregistrarea sub o astfel de societate se plateste o taxa de inregistrare in primul an, iar din anul urmator se va plati o taxa de functionare fixa, indiferent de marimea profitului.

Totusi, sa nu credeti ca o societate offshore inmatriculata intr-o jurisdictie fara impozit este scutita de obligatiile fiscale personale din tara sa de origine. O utilizare inteligenta a unei societati offshore, totusi, poate reduce, amana sau elimina complet unele impozite care altfel ar fi fost platibile pentru afacerea sa.

Potrivit BBC, principalele tari care se inscriu ca si paradisuri fiscale sunt: Andora, Lichtenstein, Luxemburg, Irlanda, Elvetia, Cipru, Singapore, Hong Kong, Gibraltar, Antilele Olandeze, Costa Rica, Panama, Bahamas, Caiman, Mauritius, Maldive, Cook, Grenadine, Sf. Vincent, Barbuda, insulele Seyshelles, Insula Man , insulele Madeira etc.

 

Articole similare

Comentariul tau aici