Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale – intrebari si raspunsuri ANAF

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  In data de 17.10.2018, ANAF a realizat pe pagina de Facebook o sesiune de asistenta cu privire la “Inregistrarea persoanelor fizice in Spatiul Privat Virtual”. Iata cateva dintre intrebarile puse de contribuabili si raspunsurile acordate de specialistii ANAF:

  a.) Intrebare contribuabil“Pot sa vad online daca am obligatii de plata? Multumesc anticipat!”

  a.) Raspuns ANAF: Buna dimineata! Da, puteți sa accesati on-line situatia dvs. fiscala inclusiv obligatiile de plata. Acestea pot fi accesate prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual, ce poate fi accesat la urmatorul link: https://www.anaf.ro/…/serv…/Inregistrare_persoane_fizice “

  b.) Intrebare contribuabil: “Buna ziua! Care este procedura de obtinere/aprobare plata esalonata a datoriilor, obligatiilor fiscale?”

  b.) Raspuns ANAF: “Mentionam ca Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si Ordinul presedintelui ANAF nr. 90/2016 privind pentru aprobarea continutului cererii de acordare a esalonarii la plata si a documentelor justificative anexate acesteia, precum si a Procedurii de aplicare a acordarii esalonarii la plata de catre organul fiscal central, reglementeaza esalonarea la plata.”

  c.) Intrebare contribuabil: “Buna dimineata, pe 12.10 am depus punct de vedere final in care contestam toate constatarile organelor de control facute in urma derularii unui control de fond. Exista o prevedere legala referitoare la stabilirea timpului de raspuns? Cu alte cuvinte, in cat timp sa asteptam decizia de impunere in fisa platitorului.

  Majorarile si penalitatile de intarziere se vor calcula instant, de indata ce se constituie debit in Fisa ? Noi ne asteptam ca punctul de vedere inaintat sa fie ignorat, motiv pentru care pregatim deja dosarul de esalonare.

  Pe langa cele de mai sus, de interes pentru noi este daca dupa varsarea in Fisa a obligatiilor din decizia de impunere +majorarile si penalitatile aferente, odata cu depunerea cererii de esalonare se amana termenul de plata al creantelor pana la implementarea esalonarii? Intrebam pentru a evita o eventuala poprire pe conturi. Multumim frumos.”

  c.) Raspuns ANAF: “Buna dimineata! Legislatia prevede mai multe termene, de solutionare a diferitelor tipuri de cereri, de solutionare a contestatiilor, etc. Avand in vedere situatia descrisa, intrucat este necesara analizarea situatiei dvs fiscale, va invitam sa ne scrieti pe formularul de contact, disponibil in Spatiul Privat Virtual.

  Astfel, colegii nostri vor putea analiza situatia dvs fiscala si va vor formula raspuns la solicitarea dvs. Pentru a ne transmite solicitarea, va rugam sa accesati urmatorul link: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/”

  d.) Intrebare contribuabil: “Buna ziua, urmeaza ca societatea noastra sa primeasca decizie de impunere in urma unei inspectii fiscale, o sa dorim sa facem esalonarea datoriei impuse. Intrebarea este daca datoria debit si accesorii se suspenda imediat ce s-a depus doar cererea de esalonare (urmand sa se intocmeasca ulterior documentatia aferenta). Dorim sa fim siguri ca nu vom avea in aceasta perioada implicatii genul poprire pe cont.”

  d.) Raspuns ANAF: “Simpla depunerea a cererii prin care solicitati acordarea unei esalonari la plata nu suspenda masurile de executare silita. Masurile executare silita se supenda de la data comunicarii deciziei de esalonare la plata. Mentionam ca depunerea cererii de esalonare nu suspenda nici executarea si nici calculul accesoriilor.”

  Mai multe intrebari si raspunsuri le puteti gasi pe pagina de Facebook a ANAF-ului – click aici-

  Sursa: ANAF

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: