Evolutia veniturilor totale ale populatiei – statistica

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Potrivit unui comunicat de presa de pe site-ul Institutului National de Statistica, veniturile totale medii lunare au reprezentat in trimestrul I 2016, in termeni nominali, 2969 lei pe gospodarie si 1119 lei pe persoana. Totodata cheltuielile totale ale populatiei, au fost, in trimestrul I 2016, in medie, de 2552 lei lunar pe gospodarie (962 lei pe persoana) si au reprezentat 86,0% din nivelul veniturilor totale.

  • veniturilor totale ale gospodariilor au fost formate din: veniturile din prestatii sociale (22,4%), veniturile din agricultura (1,9%), veniturile din activitati neagricole independente (2,5%) si cele din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei (1,1%). O pondere importanta o detin si veniturile in natura (15,4%), in principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (14,1%).  
  • principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privată si cstre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru
    insamantat, servicii veterinare etc.). 


Articole similare