Exista in Romania fonduri mutuale in valuta?

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Chiar daca piata fondurilor mutuale din Romania este inca una tanara si la inceput de drum, si investorii romani au posibilitatea de a investii in fonduri denominate in alte valute decat leul.

  Practic, in cazul acestor fonduri, atat cumpararile de unitati de fond, cat si rascumpararile se fac in moneda fondului – fie ca aceasta este Euro sau USD.

  De regula, investitiile in fondurile in Euro sau USD sunt recomandate persoanelor care isi doresc sa investeasca in fonduri in alta moneda decat leul pentru a elimina riscul valutar. O alta categorie de persoane care apeleaza la fondurile in valuta sunt aceia care investesc pentru o perioada relative scurta de timp, perioada pentru care nu s-ar justifica operatiunea de schimb valutare.

  Cateva dintre cele mai cunoscute fonduri in valuta din Romania sunt:

  – BT Index Austria ATX este un fond de actiuni (fond cu risc ridicat), care investeste majoritatea banilor in companii componente ale indicelui bursei de la Viena – ATX.

  – Raiffeisen Euro Plus – fond monetar si de obligatiuni (cu risc scazut) care investete banii in instrumente monetare (EURO) cu venit fix.

  – Raiffeisen Dolar Plus – fond monetar si de obligatiuni (cu risc scazut) care investete banii in instrumente monetare (USD) cu venit fix. Raiffeisen Dolar Plus este un fond inchis.

  – Euro Fond (administrat de BRD Asset Management) – fond monetar si de obligatiuni care investeste in EURO.

  – OTP Euro Bond – fond monetar si de obligatiuni in EURO, care investeste banii in intrumente sigure, cu venit fix, tranzactionate in Romania sau in alte tari din Europa.

  Avantajele investitiilor in fonduri in valuta (comparativ cu depozitele in valuta), deriva atat din randamentul usor mai ridicat oferit de fonduri, cat si din termenele mai flexibile pentru efectuarea rascumpararilor (care in cazul depozitelor sunt termene fixe – 1, 3, 6 sau 12 luni).

  Articol realizat in colaborare cu www.fondinvestitii.ro – totul despre fondurile de investitii/mutuale

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: