Extinderea listei taxelor si impozitelor ce pot fi platite online-informare de presa

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Pe site-ul Administratie Judetene a Finantelor Publice Braila a fost publicat un comunicat de presa privind extinderea listei taxelor şi impozitelor ce pot fi plătite online.

  Acesta prevede urmatoarele:

  “Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila aduce la cunoştinţa contribuabililor faptul că, în Monitorul Oficial al României nr.850/26.10.2016 a fost publicat OMFP nr.2.435/2016 ce cuprinde actualizarea listei creanţelor fiscale ce pot fi plătite pe internet cu ajutorul cardurilor bancare, prin includerea a două noi plăţi.

  În cadrul impozitului pe venit, persoanele fizice pot plăti de acum online, prin intermediul ghişeului virtual de plăţi numit “ Sistemul Naţional Electronic de Plăţi “ şi impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, pe lângă plata impozitului pe veniturile din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală ori a veniturilor din activităţi agricole, a impozitului pe venituri din activităţi independente, impozitului pe venituri din salarii, dividende, dobânzi ori premii.

  Totodată, actul normativ menţionat anterior introduce posibilitatea achitării online, cu ajutorul cardului bancar, a regularizărilor apărute în cadrul contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, acolo unde este deja posibilă plata contribuţiilor pentru concedii şi indemnizaţii ori plata contribuţiilor datorate de persoanele care realizează venituri din activităţi independente sau din chirii.

  Reamintim că, în Monitorul Oficial nr.614/10 august 2016 a fost publicat OMFP nr.1.376/2016 privind tipurile de creanţe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare în sistem online prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plăţi. Această posibilitate este aplicabilă numai persoanelor fizice rezidente şi nerezidente, identificate fiscal pe baza codului numeric personal sau a numărului de identificare fiscală (aşadar, inclusiv persoane fizice autorizate, dar nu şi firme).

  Actul normativ citat reglementează un număr de 50 de obligaţii fiscale pe care contribuabilii persoane fizice le pot plăti online. Este vorba despre toate tipurile de impozite şi taxe – atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât şi cele administrate de alte instituţii publice.”

  Sursa: Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila

   

  Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Recent Posts

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: