Faci sponsorizari ? – nu uita sa depui declaratia informativa privind beneficiarii

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Potrivit OUG nr. 25/2018, contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat sau acorda burse private au obligatia de a depune declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private, aferenta anului in care au inregistrat cheltuielile respective, precum si, dupa caz, aferenta anului in care se aplica prevederile art. 25 alin. (4) lit. i), pana la termenele prevazute la alin. (1) si (2). 

  Pe de alta parte, microintreprinderile care efectueaza sponsorizari, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu
  modificarile si completarile ulterioare, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective.

  Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari au obligatia de a depune declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor, aferenta anului in care au inregistrat cheltuielile respective.

  Declaratia se va depune pentru sponsorizarile efectuate incepand cu 30.03.2018, termenul fiind 25 martie 2019 odata cu depunerea declaratiei de impozit pe profit.

  In alta ordine de idei, pentru microintreprinderi aspectele prevazute la art. 56 alin. 1^1 – 1^4,  alineate introduse prin OUG 25/2018, se aplica incepand cu 01.04.2018 . Termenul de depunere este pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator.

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: