IMM INVEST Romania intra in faza a treia de implementare

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Programul guvernamental IMM Invest a intrat in cea de-a treia faza de implementare. 

Pentru ca o firma sa beneficieze de un credit garantat de stat prin IMM Invest sunt necesare 3 etape:

1. analiza eligibilitatii privind incadrarea in categoria IMM, selectie realizata de catre FNGCIMM

2.faza a doua este realizata de bancile partenere si vizeaza analiza solicitarilor IMM pentru acordarea creditelor pentru capital de lucru si de investitii garantate de stat.

3.transmiterea in aplicatia prograramului IMM Invest, a dosarelor de credit aprobate de catre banci pentru accesarea garantiei in nume si cont stat, precum si a grantului oferit prin schema de ajutor de stat, care va acoperi costurile cu dobanzile si comisioanele, aferente creditului pana la 31.12.2020.

Potrivit comunicatelor fondului, in prima etapa,  FNGCIMM a declarat eligibile un numar de 58.525 de IMM-uri si a transmis catre cei 22 de finantatori parteneri un numar de 53.063 solicitari, respingand un numar de 132 aplicanti care nu indeplineau conditiile de eligibilitate ale programului. Un numar de 5330 de cereri aflate in aplicatie se afla in diferite faze de analiza a eligibilitatii sau sunt in stadiu de solicitare clarificari.

In acest moment pe fluxul bancile partenere au fost aprobate peste 5.000 de credite, urmand a fi incarcate si transmise catre FNGCIMM in zilelele urmatoare, iar un numar de 451 de credite in valoare de 332,199,194.00 lei au fost deja transmise catre FNGCIMM pentru acordarea garantiei in nume si cont stat, precum si a ajutorului de stat. Doar 12 banci au credite incarcate in aplicatie online, dar ne asteptam in zilele urmatoare ca toate cele 22 de banci partenere sa inceapa sa incarce in aplicatie  si sa transmita masiv solicitari de garantare.

Articole similare

Comentariul tau aici