Impozitarea veniturilor din vanzarea unitatilor de fond

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Conform prevederilor Codului Fiscal, veniturile obtinute din vanzarea unitatilor de fond se impoziteaza cu 16%. Spre deosebire de impozitul afferent veniturilor din dobanzile bancare unde retinerea si plata impozitului se realizeaza direct de catre banca, in cazul unitatilor de fond declararea si plata impozitului se face de catre persoana fizica detinatoare a unitatilor de fond.

  Astfel, persoana care realizeaza venituri din vanzarea unitatilor de fond (cel care vinde unitati de fond mai scump decat le cumpara) este obligata ca pana in data de 25 a lunii ulterioare incheieirii trimestrului in care a realizat vanzarea, sa depuna Declaratia/ Formularul 225. Formularul se depune la Administratia Fiscala.

  Declaratia 225 se completeaza pe baza datelor trimise la sfasitul fiecarui trimestru (in care persoana fizica a inregistrat vanzari de titluri), prin posta sau email, de catre fiecare Societate de Administrare a Activelor.

  Ulterior depunerii declaratiei, trebuie efectuata plata impozitului (conform declaratiei depuse), fie la Trezoreria Statului, fie prin virament bancar.

  Declaratia/ Formularul 225 pentru declararea veniturilor din vanzarea unitatilor de fond

  Articol realizat in colaborare cu http://www.fondinvestitii.ro 

   

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: