Impozitul pe veniturile agricole se plateste pana in 27 octombrie 2014

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Comunicat de presa AJFP Salaj, 14 octombrie 2014

   

  Administratia Judeteana a Finantelor Publice Salaj reaminteste contribuabililor ca întrucât 25 octombrie este zi nelucratoare, luni, 27 octombrie 2014, este termenul de plata a primei rate din impozitul pe veniturile din activiti agricole impuse pe baza de norme de venit. Termenul de plat pentru a doua transa din acest impozit este:15 decembrie 2014.

  Pe lânga impozitul de 16%, pentru veniturile din activitati agricole se datoreaza si contributia de asigurari sociale de sanatate, în cota de 5,5% asupra venitului stabilit pe baza normei de venit, care se achita la aceleasi termene ca si impozitul, în doua transe egale. Atât impozitul, cât si contributia mentionata s-au stabilit prin decizie de impunere emisa de organul fiscal de domiciliu (decizie de impunere anuala pentru veniturile din activitati agricole – impunere pe norme de venit), comunicat contribuabililor potrivit prevederilor art. 44 din O.G nr. 92/2003 republicata , privind Codul de procedura fiscala , cu modificarile si completarile ulterioare. Deciziile au la baza declaratiile 221 care trebuiau depuse pâna în 26 mai 2014 de catre persoanele fizice, care la data depunerii declaratiei cultivau plante/exploatau plantatii agricole sau cresteau animale pentru care s- au stabilit norme de venit (cereale, plante oleaginoase, cartofi, sfecla de zahar, tutun, hamei, legume, leguminoase pentru boabe, pomi, vie, arbusti fructiferi, flori si plante ornamentale,vaci, bivolite, oi, capre, porci pentru îngast, albine, pasari de curte).

  Normele de venit pe anul 2014 utilizate la nivelul fiecarui judet pentru impunerea veniturilor din activitati agricole, conform art. 73 alin. 4 din Legeanr.571/2003 privind Codul Fiscal se regasesc pe portalul web al ANAF, www.anaf.ro / Asistenta contribuabili / Persoane fizice/ Norme de venit /Norme de venit agricol pe anul 2014.Acestea au fost propuse pentru fiecare judet , distinct, de catre directiile pentru agricultura judetene, prin consultarea structurilor asociative profesionale/patronale/ sindicale din agricultura de la nivelul fiecarui judet , potrivit Metodologiei pentru stabilirea normelor de venit utilizate la impunerea veniturilor din activitati agricole aprobate prin H.G. nr. 330 / 2014.

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: