Inregistrarea fiscala a PFI

PFI sunt persoanele fizice care obtin venituri din profesii liberale. Aceste persoane detin o autorizatie de functionare emisa de una din Asociatiile de profesiuni liberale din Romania si astfel, in baza acestei autorizatii, ele se pot inscrie direct la Administratia Finantelor Publice. Inscriere se face prin completarea declaratiei 070. Declaratia impreuna cu instructiunile de completare, se poate descarca aici.

Declaratia 070 se completeaza in 2 exemplare, se semneaza si impreuna cu o copie dupa autorizatia de functionare si a cartii de identitate, se depune la Finante. Dupa depunerea declaratiei, in termen de 10 zile de la depunere, Administratia Finantelor va elibera certificatul de inregistrare fiscala in care este scris obligatoriu codul de identificare fiscala.

Eliberarea acestui certificat nu este supusa taxelor de timbru.

Contribuabilii, adica persoanele fizice autorizate sau independente, care realizeaza venituri din activitatea de comert sau prestari de servicii catre populatie sunt obligati sa afiseze certificatul de inregistrare fiscala in locurile unde se desfasoara activitatea.

Autorul articolului: Delia Coman

 

Articole similare

Comentariul tau aici