Inregistrarea persoanelor juridice in SPV – intrebari si raspunsuri ANAF

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  In data de 14.03.2018, ANAF a realizat pe pagina de Facebook o sesiune de asistenta cu privire la “Inregistrarea persoanelor juridice in Spatiul Privat Virtual”. Iata cateva dintre intrebarile puse de contribuabili si raspunsurile acordate de specialistii ANAF:

  a.) Intrebare contribuabil“Am reusit inregistrarea in SPV. Multumesc. In SPV figurez cu obligatii de plata care la ghiseu nu le regasesc colegii dvs pentru a le plati. Cum pot sa obtin o situatie curata in SPV? Mentionez ca m-am adresat SPV si prin functionalitatea actuala de contact si nu am primit nici un raspuns la oricate intrebari as fi completat in acea zona. Multumesc anticipat pentru raspunsuri la cele 2 intrebari:
  – Ce pasi trebuie sa fac ca situatia mea financiara in SPV sa fie actuala?
  – Ce pasi trebuie sa fac sa primesc raspunsuri la intrebarile adresate echipei SPV?”

  a.) Raspuns ANAF: “Modul de actualizare a datelor disponibile în serviciul „Spațiul Privat Virtual” este următorul:
  – Zilnic pentru deciziile de impunere și pentru plățile efectuate și încărcate în sistemul informatic;
  – Săptămânal pentru informațiile disponibile în documentul „Nota obligațiilor de plată”;
  – Lunar pentru informațiile disponibile în documentul „Obligații de plată” (în data de 10 a fiecărei luni).

  Pentru solicitările de asistență transmise prin formularul de contact umează să primiți răspuns în termenul legal de 45 de zile, conform Codului de procedură fiscală. În situaţia în care nu aţi primit răspuns puteţi să reveniţi cu o nouă solicitare prin formularul de contact în care să faceţi referire şi la numărul de înregistrare primit la solicitarea anterioar.”

  b.) Intrebare contribuabil: Formularul C800 se depune doar online?”

  b.) Raspuns ANAF: “Incepand cu 8 martie 2018 pentru inregistrarea persoanelor juridice, a altor entități fără personalitate juridică, a reprezentanților, precum și a împuterniciților in Spatiul privat virtual nu se mai utilizeaza Formularul C800 ci se utilizeaza formularul online, disponibil pe website-ul A.N.A.F la urmatorul ilnk https://www.anaf.ro/InregPersFiziceP…/formularjuridice.jsp “

  c.) Intrebare contribuabil: “Buna ziua ! sunt inregistrat in SPV pentru o societate ! De la bun inceput societatea are 2 CUI-uri si anume cel principal si inca unul pentru un punct de lucru. As dori sa stiu de ce nu pot scoate raport evidente fiscala (fisa ROL) decat pentru CUI-ul principal?! Nu ar fi normal pentru aceeasi socitate odata inregistrata sa poti scoate renumita fisa ROL pentru orice CUI apare pentru aceasta entitate ?!?! Multumesc frumos.”

  c.) Raspuns ANAF: “In SPV, la fişa pe plătitori, există posibilitatea solicitării fişei pentru punctul de lucru. CUI-ul punctului de lucru se completează ,,de mână,, nu se alege din listă.”

  d.) Intrebare contribuabil: “Dorim revenirea la vechea forma de inregistrare in SPV! Nu mi se pare etic sa ne trimiteti iar pe la ghisee, cand totul era atat de simplu si transparent! Vrem sa stim si motivul pentru care unul din lucrurile atat de bine gandite a fost pur si simplu desfiintat!”

  d.) Raspuns ANAF: “Formularul C800 a fost o metodă tranzitorie de înregistrare în SPV, conform art. 10 din OMFP 660/2017. Începând cu 8 martie 2018 pentru înregistrarea persoanelor juridice, a altor entități fără personalitate juridică, a reprezentanților, precum și a împuterniciților în Spațiul Privat Virtual se utilizează formularul online, disponibil pe website-ul A.N.A.F la urmatorul link https://www.anaf.ro/InregPersFiziceP…/formularjuridice.jsp “

  e.) Intrebare contribuabil: “Buna ziua. Daca una dintre firmele la care am prestat servicii de contabilitate a plecat la o alta contabila cum as putea sa fac sa nu mai imi apara cui-ul firmei respective in SPV? Am depus declaratia pentru revocarea semnaturii electronice insa in continuare imi apare ce declaratii depune sau ce acte solicita noua contabila.”

  e.) Raspuns ANAF: “La ,,editare profil,, sunt disponibile aplicaţiile de renunţare.”

  f.) Intrebare contribuabil: “Firmele inregistrate anul trecut cu formularul C800 mai necesita sa treaca prin noua procedura pentru a avea acces la toate informatiile din SPV?”

  f.) Raspuns ANAF: “În situația în care sunteți deja înregistrat în SPV nu mai este necesar să efectuați alte demersuri pentru a avea acces la acest serviciu.”

  Mai multe intrebari si raspunsuri le puteti gasi pe pagina de Facebook a ANAF-ului – click aici-

  Sursa: ANAF

  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: