Lista bunurilor alimentare cu TVA 9% de la 1 iunie 2015- propuneri norme la cod fiscal

  • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
  • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
  • Prin OUG nr. 6/2015 s-a reglementat aplicarea cotei reduse de TVA de 9 % pentru :

    – livrarea următoarelor bunuri: alimente, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele.

    – serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice.

    Prin normele metodologice se stabilesc codurile NC din anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară şi statistică şi Tariful Vamal Comun, astfel cum a fost modificată prin regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 1.101/2014 al Comisiei din 16 octombrie 2014, corespunzătoare acestor bunuri, pentru a permite o aplicare corecta a prevederilor legale.

    Iata care este lista acestor bunuri, potrivit noului proiect de modificare a normelor de aplicare a codului fiscal, publicat pe site-ul ANAF in 27 aprilie 2015:

    a) animale vii și păsări vii, din specii domestice, care se încadrează la codurile NC 0101-0105, 0106 14 10;

    b) animale vii din specii domestice, destinate consumului uman sau animal, care se încadrează la codul NC 0106 19 00;

    c) păsări vii din specii domestice, destinate consumului uman sau animal, care se încadrează la codurile NC 0106 33 00, 0106 39 10, 0106 39 80;

    d) carne și organe comestibile care se încadrează la codurile NC 0201-0210, cu excepția celor care se încadrează la codurile NC 0206 10 10, 0206 29 10, 0206 80 10, 0206 90 20;

    e) pești și crustacee, moluște și alte nevertebrate acvatice, care se încadrează la codurile NC 0301 – 0308, cu excepția peștilor ornamentali;

    f) lapte și produse lactate care se încadrează la codurile NC 0401 – 0406;

    g) ouă de păsări care se încadrează la codurile NC 0407 – 0408, cu excepția celor care se încadrează la codurile NC 0407 11 00, 0407 19, 0408 11 20, 0408 19 20, 0408 91 20, 0408 99 20;

    h) miere natural care se încadrează la codul NC 04090000;

    i) alte produse comestibile de origine animal care se încadrează la codurile NC 0410 00 00, 0504 00 00 și 0511 99 85 00;

    j) legume, plante, rădăcini și tuberculi, alimentare, care se încadrează la codurile NC 0701 – 0714, cu excepția celor care se încadrează la codurile NC 0701 10 00, 0703 10 11, 0709 60 91, 0709 60 95, 0712 90 11, 0713 10 10, 0713 33 10;

    k) fructe comestibile, coji de citrice sau de pepeni, care se încadrează la codurile NC 0801 – 0814 00 00;

    l) cafea, ceai, maté și mirodenii, care se încadrează la codurile NC 0901 – 0910;

    m) cereale care se încadrează la codurile NC 1001 – 1008, cu excepția celor destinate însămânțării;

    n) produse ale industriei morăritului, malț, amidon și fecule, inulină, gluten de grâu, care se încadrează la codurile NC 1101 00 – 1108;

    o) semințe și fructe oleaginoase, semințe și fructe diverse, plante industriale sau medicinale, paie și furaje, care se încadrează la codurile NC 1201 – 1214, cu excepția celor care se încadrează la codurile 1201 10 00, 1202 30 00,

    1204 00 10, 1205 10 10, 1206 00 10, 1207 40 10, 1207 50 10, 1207 91 10, 1207 99 20, 1209, 1211;

    p) gume, rășini și alte seve și extracte vegetale, care se încadrează la codurile NC 1301 și 1302, cu excepția celor care se încadrează la codul NC 1302 11 00;

    q) grăsimi și uleiuri de origine animala sau vegetală , produse ale disocierii acestora, grăsimi alimentare prelucrate, care se încadrează la codurile NC 1501 –1520 00 00, cu excepția celor care se încadrează la codurile NC 1503 00, 1505 00, 1509 10 10 și a celor destinate utilizărilor tehnice sau industriale, altele decât cele destinate fabricării produselor pentru alimentația umană;

    r) preparate din carne, din pește sau din crustacee, din moluște sau din alte nevertebrate acvatice, care se încadrează la codurile NC 1601 00–1605;

    s) zaharuri și produse zaharoase, care se încadrează la codurile NC 1701–1704;

    ș) cacao și preparate din cacao, care se încadrează la codurile NC 1801 00 00 –1806;

    t) preparate pe bază de cereale, de făină, de amidon, de fecule sau de lapte, produse de patiserie, care se încadrează la codurile NC 1901 –1905;

    ț) preparate din legume, din fructe sau din alte părți de plante, care se încadrează la codurile NC 2001 –2009;

    u) preparate alimentare diverse care se încadrează la codurile NC 2101–2106;

    v) băuturi și oțet, care se încadrează la codurile NC 2201, 2202 și 2209 00;

    w) reziduuri și deșeuri ale industriei alimentare, alimente preparate pentru animale, care se încadrează la codurile NC 2301 -2309;

    x) sare care se încadrează la codul NC 2501 00;

    y) produse chimice anorganice și organice, produse farmaceutice, care se încadrează la codurile NC 2805 12 00, 2817, 2835 25 00, 28 35 26 00, 2836 50 00, 2922 41 00, 2922 50 00, 2930 40 00, 2933 99 80, 2936 90 00, 3002 10 98 00;

    z) alte bunuri, care se încadrează la codurile NC 3504 00 90, 3507.

     

    Articole similare

  • Autor: Delia Mircea
  • Profil Google Plus Delia Mircea

  • Articole similare

    Comments are closed.

    Distribuie acest articol: