Ministrul Economiei, despre Masura 2 – ar putea fi finantate 17.000 cereri cu fondurile de la Masura 3

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

La finalul sedintei de Guvern din 27.05.2021 a avut loc si o sesiune de intrebari si raspunsuri cu reprezentatii Guvernului. Una dintre intrebari face referire la stadiul Masurii 2.

Reporter: Domnule ministru, declarați recent că a fost o greșeală ca guvernele să inițieze măsuri fără fundament financiar, referindu-vă aici la Măsura 2, care are un deficit de 500 de milioane de euro. Fostul ministru Orban, care a inițiat această măsură, vă dă și o replică, spune că declarația arată neputință și vă invită să găsiți sursele de finanțare. Întrebarea mea este: ați găsit acele surse de finanțare, mai merită continuarea acestei măsuri?

Claudiu Năsui: Eu am spus care este realitatea și transparența cred că a caracterizat Ministerul Economiei, cel puțin cât sunt eu acolo, am pus toate datele despre aceste măsuri, inclusiv listele de firme eligibile, toate criteriile, fiecare ce status are și toate acestea. Sunt deschis la probleme si căutăm soluții. Pe termen scurt soluția este să mutăm bani de pe Măsura 3 pe Măsura 2, ceea ce ne-ar permite să ajungem de la un număr de aproximativ 9.600, cred, că 9.633 erau în urmă cu două zile ultimul număr la care s-a ajuns în ordinea înscrierilor, să ajungem pe la un 17.000, lăsând încă un gol până la 22.000. Pentru relansarea Măsurii 3 și pentru gaura aceasta, gap-ul acesta, care mai există până la 22.000 pe Măsura 2, soluția  este ReactEU, este o facilitate europeană și sursa a fost găsită de către ministrul Fondurilor Europene, domnul Cristi Ghinea, care ne-a ajutat foarte mult dar mai trebuie programată această măsură. După ce e programată, Ministerul Economiei va veni, cu o aplicație tocmai ca să facem un contract de finanțare și să finanțăm și restul măsurilor. Dar ce am spus rămâne valabil: cât sunt eu ministru, nu o să fie promisiuni nebugetate, adică nu o să promit bani la oameni și apoi să caute altcineva finanțare. O să le găsim finanțare și promitem bani în momentul în care îi avem.

Articole similare

Comentariul tau aici