Mitt Romney si mormonii

Cine este Mitt Romney si ce legatura are el cu religia mormona ?

Politicianul si omul de afaceri Willard Mitt Romney s-a nascut pe data de 12 martie 1947 si este candidatul potential al Partidului republican pentru alegerile prezidentiale din SUA din 2012. Este foarte probabil ca el va deveni urmatorul presedinte al Statelor Unite.

A studiat la Brigham Young University si are un MBA la Harvard University.

Pe langa activitatea politica el este si un om de afaceri de success : a inceput ca si consultant in management , apoi a ajuns CEO al companiei.Ulterior a fost cofondator al unei companii de investitii financiare (Bain Capital )care a devenit foarte profitabila astfel ca i-a finantat marea majoritate a campaniilor politice ulterioare.

In 2002 a fost ales Guvernator al statului Massachusetts.

La alegerile prezidentiale din 2008 a fost si el pe lista republicanilor insa in cele din urma a pierdut nominalizarea in fata lui John McCain.

Mitt Romney este apartinator al religiei mormone. Mai putin de 2% dintre americani sunt mormoni.

Ce inseamna pe scurt a fi mormon ?

Mormonii cred ca Iisus Hristos a efectuat o vizita in SUA dupa Inviere, ca Gradina Edenului ar fi putut sa fi fost localizata in Missouri si ca este pacat consumul de alcool. Ei au o structura organizatorica foarte buna : au un presedinte si 12 consilieri, urmati de o serie de voluntari.

Mai important, se asteapta ca 10% din veniturile credinciosilor sa fie donate bisericii (Zeciuiala).

O data cu implinirea varstei de 19 ani, tinerii baieti mormoni pleaca in misiune pentru doi ani, iar fetele , o data cu implinirea varstei de 21 de ani , pleaca 18 luni . Ei sunt trimisi in diverse parti ale lumii si pot sa ia contact limitat cu familia.

Mormonii sunt invatati de mici cu autodisciplina si cu urmarirea perseverenta a obiectivelor.

Sa fie aceasta apartenenta un motor in evolutia politica si profesionala a candidatului republican ?

Articole similare

Comentariul tau aici