Modificarea codului de procedura fiscala, repartizare dividende trimestrial, diurna

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Ce prevad reglementarile contabile cu privire la scoaterea din evidenta a creantelor si datoriilor cu termene prescrise?

Ordinul 1802/2014 pentru aprobarea Reglementărilor contabile privind situațiile financiare anuale individuale și situațiile financiare anuale consolidate prevede la pct. 328 ca la scăderea din evidență a creanțelor și datoriilor ale căror termene de încasare sau de plată sunt prescrise, entitățile trebuie să demonstreze că au fost întreprinse toate demersurile legale, pentru decontarea acestora.

10 lucruri bine de stiut despre normele de venit la PFA

Principalele operatiuni care se regasesc pe extrasul de banca si reflectarea lor in contabilitate

Atunci cand introducem un extras de banca in contabilitate, exista cateva tipuri de tranzactii mai des intalnite. Iata mai jos o lista a tranzactiilor, a monografiilor contabile aferente si cateva sfaturi utile pentru fiecare caz in parte.

S-a aprobat eliminarea cumulului de pensie cu salariul la stat si cresterea optionala a varstei de pensionare la 70 de ani

În ședința de guvern din data 09.06.2021 s-a aprobat proiectul de Lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare.

Registrul de evidenta fiscala pentru PFA – O 3.254/2017

Registrul de evidenta fiscala al PFA este reglementat de Ordinul nr. 3.254 din 19 decembrie 2017 privind Registrul de evidență fiscală pentru persoanele fizice, contribuabili potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Propunere de modificare a legii evaziunii fiscale- pedeapsa cu inchisoarea in anumite situatii de declarare cu rea vointa a taxelor

In data de 09.06.2021 s-a inregistrat la Senat spre dezbatare o propunere legislativa care vizeaza anumite modificari aduse Legii nr.241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Duratele de viata ale mijloacelor fixe – HG 2139/2004

Atunci cand inregistrezi un mijloc fix in gestiune trebuie sa stabilesti printre altele durata de viata pe care vei amortiza valoarea de intrare.

Proiect de modificare a codului de procedura fiscala din 09.06.2021

MFP a publicat in 09.06.2021 un proiect de modificare a Codului de procedura fiscala, pe care il redam integral mai jos:

Ce trebuie sa stii daca repartizezi dividende trimestrial ? – monografii contabile

Dividendul este o distribuire în bani sau în natură, efectuată de o persoană juridică unui participant, drept consecință a deținerii unor titluri de participare la acea persoană juridică, exceptând următoarele:

Cateva lucruri bine de stiut despre profitul reportat

Corectarea erorilor semnificative aferente exercițiilor financiare precedente se face pe seama rezultatului reportat cu mentiunea ca si erorile nesemnificative aferente exercițiilor financiare precedente se corectează, de asemenea, pe seama rezultatului reportat. Totuși, potrivit politicilor contabile aprobate, erorile nesemnificative pot fi corectate pe seama contului de profit și pierdere.

SINTEZA – contraventii si amenzi la Legea contabilitatii – actualizat 2021

Noile formulare pentru declararea numerarului in suma de cel putin 10.000 euro-Directia Vamilor

Anunt, Directia Vamilor privind introducerea noilor formulare de declarare a numerarului însoțit și neînsoțit ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului (UE) 1672/2018 din 23 octombrie 2018 privind controlul numerarului care intră sau iese din Uniune și de abrogare a Regulamentului 1889/2005 Începând cu data de 3 iunie 2021, obligația de declarare a numerarului însoțit și neînsoțit în valoare de 10 000 EUR sau mai mult, la frontierele externe ale UE, se va îndeplini utilizând două noi formulare de declarare:

Ministerul Economiei lanseaza un apel in vederea actualizarii CAEN Rev2

Apelul lansat de Ministerul economiei este adresat reprezentanților mediului de afaceri, care sunt invitati sa transmita propuneri concrete și argumentate la adresa de email: info.csu@imm.gov.ro, până la data de 09.07.2021.

Diurna in 2021: plafon, reglementari, monografie contabila (sinteza)

In anul 2021, nivelul maxim deductibil al diurnei se pastreaza la nivelul anului 2020

Propunere legislativa de interzicere a achizitionarii de la persoane fizice de metale provenite din anumite activitati

O propunere recenta inregistrata la Senat spre dezbatare (04.06.2021) urmareste interzicerea achizitionarii de la persoane fizice de metale provenite din diverse activitati:

Oficial! OUG 44/2021- privind masuri de sprijin pentru artisti(41,5%)

In MOF 575 din 07.06.2021 s-a publicat OUG nr. 44 din 3 iunie 2021 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă.

Firmele care cauta finantare prin emiterea de actiuni, obligatiuni sau alte instrumente prin sistemul SMT al BVB scutite de plata unor tarife incepand cu 1 iulie 2021

Companiile care vor sa se finanteze prin emiterea de actiuni, obligatiuni sau alte instrumente financiare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) sunt scutite, de la 1 iulie 2021, de plata tarifului de procesare la listarea primului instrument financiar, se arata intr-un comunicat publicat azi, 08.06.2021 de BVB.

Audit statutar vs audit financiar

Adesea termenii audit statutar si audit financiar se confunda in practica.

Articole similare

Comentariul tau aici