Noi propuneri de modificare a legii internshipului L176/2018

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT

Propunerea legislativa in dezbatere la Senat din 26.10.2020, prevede ca Legea nr. 176/2018 sa fie completata cu un nou capitol dedicat experientei profesionale castigate in alta tara.

Actuala lege face referire strict la regelementarea programelor de internship efectuate in Romania si ignora persoanele care debuteaza profesional prin programe de intership in afara Romaniei.

Prin completarea acestei legi se doreste asigurarea unei egalitati intre intershipurile din Romania si cele derulate in strainatate, toate acestea ducand inspre beneficiul angajatiilor si angajatorilor.

Argumente in vederea modificarii legii:

  • incurajarea valorificarii experientei dobandite in strainatate;
  • incurajarea angajarii de catre statul roman a tinerilor care se dezvolta intelectual si profesional in alte tari;
  • incurajarea performantei si echitatii pentru toti angajatii din campul muncii romanesc;

Iata care sunt modificarile propuse:

Dupa capitolul II1, se introduce un nou capitol, capitolul II2 cuprinzand art. 84 – 86 cu urmatorul cuprins:

Art. 84  Pentru internshipurile desfasurate in afara granitelor tarii, se aplica prevederile art. 5 alin. (6) referitoare la vechimea in specialitate, indiferent de perioada in care au fost realizate sau durata acestora.

Art. 85  Se accepta oricare mod de proba a finalizarii internshipului in afara granitelor tarii, conform elementelor de specificitate ale legislatiilor nationale ale statelor in cadrul carora se efectueaza asemena stagii.

Art. 86 Pentru recunoasterea programelor de internship desfasurate in afara granitelor tarii, institutiile si autoritatile publice sau organizatiile private din Romania admit documente deoveditoare, inclusiv in copie electronica, cu conditia ca acestea sa fie redactate intr-o limba de circulatie internationala sau traduse in limba romana anexand la traducere documentele originale.

Articole similare

Comentariul tau aici